Tampa Bay Lightningin suomalaissentteri Valtteri Filppula on jälleen täksi kaudeksi onnistunut nostamaan pelaamisen tasoaan, ja vielä todella hyvään aikaan.

Lightiningin ykkössentteri Steven Stamkos loukkasi itseään harmittoman näköisesti noin kuukausi sitten pelatussa ottelussa Detroit Red Wingsia vastaan ja on näillä näkymin kevääseen asti sivussa kokoonpanosta. Filppula on ottanut tuon loukkaantumisen jälkeen tärkeää roolia Tampassa.

Hänen paikkansa on edelleen pääosin kolmoskentän keskellä, mutta puolustavassa roolissa sentteri on tehnyt loistavat tehopisteet 6+12 pelaamiinsa 28 runkosarjaotteluun.

Filppulan keskimääräinen jääaika per ottelu on 18:01 minuuttia, joka on joukkueen hyökkääjistä kolmanneksi suurin heti joukkueen sisäisen pistepörssikärjen Nikita Kucherovin ja tämän hetkisen ykkössentteri Tyler Johnsonin jäälkeen.

Filppulan arvoa joukkueelle mitataan ennen kaikkea hänen vahvalla kahden suunnan pelillään ja hän ottaakin ylivoimasesti eniten aloituksia omalla puolustusalueella joukkueestaan.

Mikäli kausi jatkuu puolustuspelin lisäksi yhtä vahvana myös hyökkäyssuuntaan, tullee Filppula tekemään noin 50-55 tehopistettä kauden aikana, joka olisi ”kolmossentterille” erinomainen saavutus.