Suomen nuorten Leijonien MM-leiriryhmä matkustaa varhain keskiviikkoaamuna Kanadaan. Edessä on kaksi harjoitusottelua sisältävä valmistava leiri, ja MM-kisat alkavat tapaninpäivänä.

Joukkueessa on viime vuoden tapaan muutama pelaaja, jotka tullaan varaamaan ensi kesänä NHL:ään ja todennäköisesti vieläpä ensimmäisellä kierroksella.

Leijonat.com tiedusteli kahden nuoren miehen, alle 18-vuotiaiden MM-kultaa viime keväänä juhlineiden Urho Vaakanaisen ja Kristian Vesalaisen suosikkiseuroja ja jonkinmoista toivetta siitä, mikä seura varaisi heidät.

Urho Vaakanainen, onko sinulla suosikkiseuraa, jonka toivot varaavan sinut?

– Olen kannattanut jo aika kauan. Washington Capitalsia. Se voisi olla kiva joukkue, johon päästä. Olen ollut jo kymmenisen vuotta Alex Ovetshkinin (kuvassa, toim. huom.) fani, se tulee sitä kautta.

Miten puolustaja voi fanittaa Ovetshkinia?

– En tiedä. Hän on aina sytyttänyt pelaajana.

Pohjoisamerikkalainen media on sinusta varmasti kiinnostunut. Miten englanti on hallussa?

– Siihen pitää osata valmistautua. Lueskelen vaikka englantia matkalla. Kieli taipuu hyvin, se oli kiitettävää luokkaa koulussa.

Kristian Vesalainen, löytyykö sinulta suosikkia NHL-joukkueiden joukosta?

– Suosikkia ei ole, mutta olisi kiva päästä lämpimään.

Entä jos esimerkiksi kylmästä talvesta tunnettu Winnipeg varaa sinut?

– Heh! Sitten sen on siedettävä.

Kuka on suosikkipelaajasi NHL:ssä?

– Malkin on korkealla omalla listallani. Tykkään hänen pelityylistään.

Miten englanti sujuu?

– Ihan hyvin sekin taipuu. Olen ollut paljon ruotsin kielikylvyssä. Kun muutin Ruotsiin, niin jouduin käyttämään sitä aluksi paljon.