HIFK voitti ensimmäisen finaalin suvereenilla esityksellä

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK otti ansaitun 4-0 –voiton jääkiekon SM-liigan ensimmäisessä finaalissa. IFK otti ns. kuskin paikan heti avauserän ensihetkillä, ja Joonas Rask vei isännät johtoon jo 52 sekunnin pelin jälkeen. Syötön maaliin tarjoili taitavasti Tapparan maalin kiertänyt Joonas Järvinen.

Tappara oli henkisesti IFK:ta jäljessä läpi ottelun. Tämä nähtiin vielä ensimmäisessä erässä, kun IFK:n Jasse Ikonen pääsi karkaamaan läpiajoon alivoimalla noin viiden minuutin kohdalla. Tämän Tapparan maalilla Tomi Karhunen kuitenkin torjui. Seuraavalla kokeilullaan Ikonen oli Karhusta parempi, kun IFK-hyökkääjän yllättävä lämäri upposi Tapparan verkkoon ajassa 19.44.

Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa jo toisen erän alkupuolella, kun IFK meni 3-0 –johtoon kun takana oli 23.16. Puolustaja Yohann Auvitun laukaus lirui Karhusen torjunnan jälkeen juuri ja juuri Tapparan maaliin, ja osuma hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen. Tämänkin jälkeen toisessa erässä IFK ampui kaksi kertaa Tapparan maalin kehikkoihin.

Päätöserää hallitsi hienokseltaan Tappara, mutta hyvät maalipaikat olivat varsin vähissä. Patrik Laine pääsi laukomaan ottelussa seitsemän kertaa, mutta eritoten alivoimillaan IFK pystyi pimentämään hänet varsin hyvin.

Tapparan kehnoa valmistautumista kuvasi kaksi väärästä vaihdosta saatua rangaistusta. Kolmannessa erässä jäähy jopa tuli siihen tapaan, ettei kyse ollut muutaman metrin vaihtorikosta, vaan Tapparan pelaajia oli kuusi keskialueella ja puolustusalueella.

Ottelun loppunumerot teki päätöserässä tyhjiin Tomi Tuomisto. Ville Husso torjui nollapelissään 24 kertaa. Nollapeli oli Hussolle kevään pudotuspelien kolmas ja toinen perättäinen.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.