Miksi Leijonien debytantti loistaa nyt kirkkaasti SM-liigassa?

© Kuva: Getty Images

Suomen Euro Hockey Tour -ryhmässä on runsaasti ensikertalaisia. Peräti kahdeksan pelaajaa esiintyy Leijonien paidassa ensimmäisen kerran Moskovan Channel One Cupissa. Suomi pelaa avausottelunsa torstaina Tshekkiä vastaan Helsingin jäähallilla.

Yksi debytanteista on Tapparan hyökkääjä Henrik Haapala, jolta odotetaan paljon myös maajoukkuetasolla, sen verran lennokas on 22-vuotiaan pelaajan kuluva kausi ollut kirvesrinnoissa. Haapala johtaa SM-liigan pistepörssiä tehtyään 26 ottelussa tehot 9+23=32.

Miten sinut on otettu vastaan Leijonien joukkueessa?

– No tosi hyvin. On paljon ensikertalaisia ja vähän kokeneempaa kaartia. Olemme olleet kaksi kertaa jäällä ja saaneet olla ihan omia itsejämme, Haapala vastasi Leijonat.comin haastattelussa.

Oletteko muodostaneet jo oman kuppikunnan muiden debytanttien kanssa?

– Ei sellaista ole tullut. Menemme koko ajan yhdessä (joukkueen kanssa) eikä tässä ole hirveästi ehtinyt edes juttelemaan. Kaksi treeniä on vedetty aika tiuhaan.

Pelisi ovat sujuneet mahtavasti tällä kaudella. Valintasi A-maajoukkueeseen ei siis varmasti tullut yllätyksenä?

– En osaa sanoa tuliko se yllätyksenä, mutta pelit ovat menneet hyvin, ja onneksi sain mahdollisuuden. Kiva, että otettiin tänne.

Olet tehnyt jo nyt enemmän pisteitä kuin viime kaudella (47 pelissä 12+18=30). Mistä huippuvireesi johtuu?

– Roolini on vähän erilainen kuin viime kaudella, ja muutenkin pelit ovat menneet hyvin. En tiedä. Olen koittanut pelata omaa peliä, kai se taso on vain siinä. Ei mitään erikoista, muuta kuin työnteko.

Tappara pelaa perjantaina Ilvestä vastaan ulkoilmapelissä, johon odotetaan saapuvaksi runsasta yleisöä. Harmittaako, ettet pääse mukaan?

– Totta kai olisi ollut hienoa pelata siinä pelissä, mutta nyt on ehkä hyvä syy olla pois sieltä.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004