Mediajätti listasi huomiotta jääneet tulokkaat – Mikko Rantanen on tullut jäädäkseen

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltainen kiekkosivusto Bleacher report listasi kymmenen NHL:n tulokasta, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Suurin osa medioiden jutuista tulokkaisiin liittyen pohjautuu Auston Matthewsiin ja Patrik Laineeseen. Hieman näkyvyyttä on saanut myös muun muassa Columbus Blue Jacketsin puolustujalupaus Zack Werenski. Nämä kaikki kun tappelevat tosiaan vuoden tulokas -palkinnosta Calder Trophysta.

Vähemmälle huomiolle jääneiden tulokkaiden listalta löytyykin suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen. Tällä kaudella AHL:stä NHL:n puolelle noussut pelaaja on vakiinnuttanut paikkansa Colorado Avalanchen miehistössä.

Rantanen ollut joukkueensa tärkeimpiä

Rantanen on viimeistellyt  32 otteluun kuusi maalia ja antanut 17 syöttöpistettä.

Miksi hänet on unohdettu? Avalanchen uudelleenrakentaminen on ollut sekasortoista. Kurjan puolustuspelaamisen takana maalivahtikaksikon torjuntaprosentti on ollut 90 prosentin tienoilla. Myös joukkueen tehokkaimmat hyökkääjät ovat pitkälti vaikuttaneet vain läsnäolollaan.

Mitä Rantanen on tehnyt? Colorado on edennyt suomalaishyökkääjän suhteen hitaasti. AHL:ssä huimasti kehittynyt Rantanen teki viime kaudella 52 otteluun 60 tehopistettä. Tällaista ei tapahdu kuitenkaan enää, sillä hän on NHL:n puolella joukkueensa kolmanneksi tehokkain hyökkääjä, edellään vain Nathan MacKinnon ja Matt Duchene.

Lähde: Bleacher report