Tampa Bay Lightning on tällä kaudella kärsinyt useista loukkaantumisista ja joukkue majaileekin tällä hetkellä pudotuspelien ulkopuolella. Otteet ovat ailahdelleet kaukalossa, mutta vielä suurempia huolia on näköpiirissä kesällä.

Vegas Golden Knightsin liittyessä NHL-kartalle järjestetään laajennusvaraus, jossa Golden Knights saa varata pelaajia muista joukkueista. Lightning joutuisi tällä hetkellä suojamaan joka tapauksessa muun muassa Valtteri Filppulan, jolla on sopimuksessaan siirron estävä pykälä, mutta hän voi silti esittää 16 joukkuetta, johon hän haluaisi siirtyä.

Liian monta hyökkääjää suojattavana

Arvostettu kiekkotoimittaja Pierre LeBrun pohtii viimeisessä artikkelissaan sitä, mikä on Filppulan tilanne seurassa. Lightningilla on useita hyökkääjiä, joita se varmasti haluaa suojata tulevassa laajennusdraftissa. Filppula veisi tällä hetkellä heidän paikkansa, koska hänet on pakko suojata.

Mikäli Lightning suojaa kaikki pelaajat, jotka on ”pakko” eli Filppulan, Steven Stamkosin, Ryan Callahanin sekä Victor Hedmanin, sille jäisi vain neljä vapaata paikkaa hyökkäyksessä pelaajiin, joita se voi suojata. Nämä paikat menisivät Nikita Kucheroville, Tyler Johnsonille, Ondrej Palatille, Alex Killornille, Jonathan Drouinille, Vladislav Namestnikoville sekä J.T Brownille.

Kuten nimilistasta voi huomata, ongelma on juuri se, että Lightningilla on liian monta hyökkääjää, joita sen täytyisi suojata. Tällöin vaihtoehdoiksi nousee joko pelaajan kauppaaminen tai sopimuksen tekeminen Golden Knightsin kanssa, jolloin se lupaisi jättää varaamatta tiettyjä pelaajia Lightningin kokoonpanosta.

Filppulan kausi sujunut erinomaisesti – riittääkö se?

Tähän saakka Filppulan kausi on sujunut erinomaisesti, sillä hän on jo lähes iskenyt samat tehopisteet kuin viime kaudella yhteensä. Hyvät otteet ovat olleet Filppulan kannalta parannusta edellisvuosiin, jolloin hänen tehopisteensä ovat jääneet vaisuiksi.

3,5 miljoonan dollarin palkalla kuitenkin odotetaan enemmän kuin viime kauden kahdeksan maalia ja 31 tehopistettä.

LeBrunin mukaan Lightningilla on tasan kaksi vaihtoehtoa Filppulan suhteen. Joko hänet kaupataan pois tai hänen siirron estävä pykälä kumotaan, jolloin Lightning ei suojaa häntä ja Golden Knights voi poimia hänet.

Niin tai näin, näyttää vahvasti siltä, että Filppulan pelit on pelattu Tampa Bayssa. LeBrunin mukaan on nimittäin selvää, että Filppula ja Callahan ovat ne avaimet, jolla Lightning selviää tulevasta laajennusdraftista.