Juhamatti Aaltonen säkenöi SM-liigassa – onko tässä Leijonien yllätysase MM-kisoihin?

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Juhamatti Aaltonen on päässyt tämän vuoden puolella hurjaan vireeseen SM-liigassa.

Taiturimainen hyökkääjä valittiin SM-liigan toimesta viime viikon parhaaksi pelaajaksi. Eikä suotta.

Jos vielä syksy sujui ailahdellen, on vuosi 2017 alkanut ryminällä. Aaltonen on iskenyt edelliseen seitsemään peliin hurjat tehot 8+4=12. Tehojen myötä Aaltonen on iskenyt alkukaudesta jo hurjat 17 osumaa.

– Aaltonen tekee tällä hetkellä kentällä melkein mitä tahtoo. Tällä viikolla kolmeen peliin pisteet 5+1. Lähes täydellinen pelaaja hyökkäyspäässä. Kiekonkäsittelytaidot, pelisilmä, luisteluvoima ja laukaus ovat kaikki maailman huippuluokkaa. Taiteilija, jota on hieno seurata, Liigan raportissa luonnehditaan.

Keväällä Leijoniin?

Aaltosella on kiekkopiireissä maine taiturina, jolla on kaksi eri puolta. Kun peli ei maistu, saattaa hyökkääjä kadota pitkiksikin ajoiksi pois pelistä.

Silloin kuin peli kulkee ja kokenut laituri saa pelata vahvuuksillaan, on hän pitelemätön. Sen tietää myös Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki, joka johdatti Kärpät mestaruuteen keväällä 2014 juuri Aaltosen kultaisen jatkoerämaalin myötä.

Jos viime kausi Jokereissa oli tuskaisa, on Aaltonen löytänyt HIFK-valmentaja Antti Törmäsen alaisuudessa jälleen tutun peli-ilon. Tämä kausi on osoittanut, että Aaltonen on yhä ehdotonta huippua Euroopassa pelaavista jääkiekkoilijoista.

Marjamäki tietää, miten Aaltosta pitää käsitellä. Ei olisikaan ihme, jos tuttu kiekkotaiturin temppuja nähtäisiin keväällä myös leijonapaidassa.

 

 

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.