Dallas Stars tiedotti lauantaina, että se jäädyttää seuralegenda Jere Lehtisen pelinumeron 26 ensi kaudella, kun seura viettää 25-vuotisjuhlaansa.

43-vuotias Lehtinen pelasi koko NHL-uransa Dallasin paidassa, jossa hän lukeutui usean vuoden ajan seuran kantaviin voimiin. Suomalaishyökkääjän NHL-ura alkoi Dallasissa kaudella 1995-96 ja se päättyi kauteen 2009-10. Sen jälkeen mies ripusti hokkarit naulaan.

Nykyisin Leijonien GM:nä toimiva Lehtinen on enemmän kuin innoissaan suuresta kunnianosoituksesta.

– Se on suuri kunnia. Haluan kiittää Tom Gaglardia ja koko Dallas Starsin organisaatiota pelinumeroni jäädyttämisestä. Pelasin koko urani Dallasissa. En tiedä, kuinka paljon voisin sanoa. Se on epätodellista, kiitollinen Jere Lehtinen kommentoi Dallas Starsin verkkosivuilla.

Pelasi pitkään yhdessä Mike Modanon kanssa

Lehtinen muodosti urallaan tehoketjun yhdessä Mike Modanon kanssa, jonka pelinumero 9 jäädytettiin vuonna 2014.

– Sain pelata lähes koko NHL-urani Miken kanssa. Hän näytti minulle, kuinka jääkiekkoa pelataan huipputasolla. Nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu siellä mistä kaikki alkoi. Se on unelmien täyttymys, Lehtinen kiitteli.

Suomalainen jääkiekkolegenda pelasi NHL-urallaan 875 runkosarjaottelua, joissa hän viimeisteli tehot 243+271=514. Tämän lisäksi pudotuspelejä kertyi tilille 108 ottelun verran, joissa syntyi 49 tehopistettä (27+22).