Jääkiekon MM-kisoihin on aikaa enää reilu kaksi kuukautta. Millaisella ryhmällä Suomi voisi teoriassa lähteä Pariisin kevääseen? Hurjalla.

NHL:stä on tarjolla suuri määrä kovan luokan pelimiehiä – etenkin hyökkäyspäähän ja maalin suulle. Kun NHL:n runkosarjaa on pelaamatta (joukkueesta riippuen) noin 20 ottelua, muun muassa Florida Panthers on jäämässä ulos pudotuspeleistä. Miltä kuulostaisi Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen Leijonien ykkösketjussa? Siihen voisi vielä lisätä maalipyssyksi Patrik Laineen, sillä Winnipeg Jets on tällä hetkellä viiden pinnan päässä pudotuspeliviivasta.

Kakkosketjun voisivat muodostaa esimerkiksi Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen sekä Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula. Carolina on jo 12 pisteen päässä pudotuspeleistä, ja Tampa kauppasi viime yönä ykkösmaalivahtinsa Los Angelesiin.

Vain nelosketjuun jäisi tilaa Euroopassa pelaaville.

Jokisessa, Ahossa, Teräväisessä ja Filppulassa on kaikissa se hyvä puoli, että kutakin hyökkääjää voi peluuttaa käytännössä kaikilla pelipaikoilla. Mutta mennään nyt tässä vaiheessa tällä.

Kolmosketjun sentteriksi voitaisiin asettaa Vancouver Canucksin Markus Granlund, joka niin ikään voi pelata sekä keskellä että laidassa. Vancouverkin alkaa jo lähes varmasti olla ulkona pudotuspeleistä. Samoissa pisteissä Vancouverin kanssa on Dallas Stars, jonka riveistä Lauri Korpikoski voisi irrota Granlundin laituriksi. Toiselle laidalle voisi rustata vaikkapa Colorado Avalanchen Mikko Rantasen nimen.

Tässä katsannossa oikeastaan vain nelosketjuun ja katsomoon jäisi tilaa Euroopassa pelaaville hyökkääjille. Miltä kuulostaisi vaikkapa ketju Henrik Haapala (Tappara) – Tomi Sallinen (Kunlun) – Joel Armia (Winnipeg)?

Pakkikalusto ohuempi

Suomen hyökkäysosasto MM-kisoissa voisi siis ainakin teoriassa olla todella kova. Puolustuksessa on vähän rauhallisempaa.

Ykköspakki on selvä. Mikäli Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen tulee mukaan, hän pelaa isot minuutit. Ristolaisen lisäksi NHL:stä olisi nyt tarjolla Dallasin Esa Lindell. Samasta organisaatiosta olisi tarjolla Julius Honka, joka on pelannut tällä kaudella sekä NHL:ää että AHL:ää. AHL:n pudotuspelien ulkopuolelle on jäämässä myös Rockford Icehogs, jota edustaa World Cupissakin mukana ollut Ville Pokka.

Soitto Dallasiin, sieltä maalivahtikaksikko mukaan.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki on pitänyt siitä, että jokaisesta pakkiparista löytyy yksi right ja yksi left. Näin ollen kuuden ensimmäisen pakin joukossa olisi tilaa kahdelle leftille. Kamppailuvoimaakin voitaisiin tarvita lisää yllä olevan nelikon tueksi. Atte Ohtamaa ja Joonas Järvinen?

Maalivahtiosasto on juuri nyt sellaisissa kantimissa, että soitto Dallasiin, ja sieltä kaksikko Kari Lehtonen-Antti Niemi mukaan. Siihen tueksi Pietarin SKA:n Mikko Koskinen, niin johan on hurja veskarikolmikko.

Suomen teoreettiset hyökkäysketjut

1. Jussi Jokinen-Aleksander Barkov-Patrik Laine
2. Sebastian Aho-Valtteri Filppula-Teuvo Teräväinen
3. Mikko Rantanen-Markus Granlund-Lauri Korpikoski
4. Henrik Haapala-Tomi Sallinen-Joel Armia

Suomen teoreettiset puolustajaparit

1. Esa Lindell-Rasmus Ristolainen
2. Atte Ohtamaa-Julius Honka
3. Joonas Järvinen-Ville Pokka

Suomen teoreettinen maalivahtikolmikko

1. Kari Lehtonen
2. Antti Niemi
3. Mikko Koskinen