AHL-seura Bakersfield Condorsin Jesse Puljujärvi on ottanut suuria harppauksia eteenpäin sen jälkeen, kun hänet lähettiin NHL:stä farmiin.

18-vuotias suomalainen on pelannut AHL:ssä nyt 22 ottelua, joissa hän on viimeistellyt tehot 9+11. Tämän lisäksi hän on laukonut keskimäärin kolme kertaa ottelua kohden. Kyseiset asiat lupaavat hyvää tulevaisuutta ajatellen.

Muun muassa nykyään NHL:ssä loistava 20-vuotias David Pastrnak esiintyi AHL:ssä hyvin samankaltaisin tilastoin kaudella 2014-15. Kyseisellä kaudella tshekkihyökkääjä pelasi tulokkaana farmijoukkue Providence Bruinsissa 25 ottelussa tehoin 11+17, jonka lisäksi hän laukoi keskimäärin kolme kertaa ottelua kohden.

Vertailu toisen seurajoukkueen hyökkääjään on toki melko turhaa, mutta se antaa osviittaa siitä, että suunta on oikea. AHL:ssä pelaajat saavat valtavasti vastuuta ja oppia, jonka myötä itseluottamus kasvaa kohti tulevaa NHL-uraa.

Pastrnak pelaa nykyisen Bruinsin NHL-miehistössä, jossa hän on tällä kaudella viimeistellyt 58 otteluun 54 tehopistettä. Samankaltaiset näkymät ovat nyt isokokoisella ja taitavalla Puljujärvellä.