USA:n naisten MM-kisajoukkue ei ota taka-askelia boikottinsa kanssa.

Joukkue astui julkisuuteen keskiviikkona, kun eri pelaajat kertoivat olevansa valmiit jättämään tulevat naisten MM-kisat kokonaan väliin talouskiistojen takia. Syynä radikaaliin uhkaukseen olivat epäinhimilliset korvaukset huippu-urheilijoiden uurastuksesta.

Joukkueen kapteeni Meghan Duggan kertoo Sporsnetille, että joukkueen pelaajat tienaavat 1000 dollaria kuussa kuuden kuukauden olympialeirin ajan.

– Kun joukkue on kasassa, USA Hockey maksaa meille noin 1000 dollaria kuussa. Mutta muun 3,5 vuoden ajan emme saa dollarin dollaria, Duggan kommentoi medialle.

Tilanne on hiertänyt jo pidempään. Rajaa tärkeämpi asia on tunne epäoikeudenmukaisuudesta. Se painaa kiekkotähden mukaan koko joukkuetta.

– Kyse ei ole pelkästään rahasta. Eikä jääkiekosta. Kyse on siitä, että naisia tulee kohdella tasa-arvoisesti miehiin verrattuna. Olemme valmiit laittamaan sen takia MM-kisat peliin. Olemme siitä ylpeitä, Duggan avaa.

Tilanne on nolo USA:n kiekkoliitolle. Tulevat MM-kisat pelataan nimittäin jenkkien kotiareenalla.

– Kun miettii panosta ja sitä sitoutumista, mitä meidän joukkueemme ja kaikki muutkin joukkueet meitä ennen olemme laittaneet peliin, ansaitsemme tasa-arvoisen kohtelun, Duggan kiteyttää.