Hannu Aravirta ällistelee itsekin uskomatonta leijonauraansa: ”Tuntuu käsittämättömältä”

© Kuva: Juha Tamminen

Hannu Aravirran pitkälle valmentajauralle mahtuu paljon.

Kokenut valmentaja vahvisti maanantaina (lue uutinen) pitkän valmentajauran olevan ohi. Valmentajalegenda muistetaan ennen kaikkea Leijonista. Hän oli tuomassa Suomeen yhteensä yhdeksää arvokisamitalia.

– Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus siitä, kuinka paljon sai kokea. Yli 11 vuotta A-maajoukkueessa. Se tuntuu jälkeenpäin ihan käsittämättömältä. Silloin sitä eli vain hetkessä ja päivä kerrallaan, Aravirta naurahtaa Leijonat.comille.

SM-liigassa Aravirta ehti valmentajaa JYPiä, Jokereita, HIFK:ta, Pelicansia ja Kärppiä. Valmennusura päättyi keväällä 2014 Pelicansin peräsimessä.

Yhdeksän arvokisamitalin ohella Aravirta ehti voittaa kaksi SM-liigan mestaruutta. Sen lisäksi hyllystä löytyy kolme SM-liigan hopeaa ja SM-liigan pronssia sekä liigan parhaan valmentajan titteli vuodelta 1989.

– Tulos määrittelee pitkälti tekemistä. Vaikka matka on ollut upea, uran jälkeen touhuun saa erilaisen perspektiivin. Kun nyt katselen mitalikaappia, sitä on aika mukava läjä kertynyt kaikkea, Aravirta hymähtää.

Voittojen lisäksi uralle mahtuu myös kitkeriä tappioita. Yksi sellainen on leijonauran päätöspeli, kun Ruotsi nousi kotikisoissa 2003 Leijonia vastaan 1-5-tappioasemasta 6-5-voittoon.

– Menestys ja menestymättömyys. Ne jäävät aina mieleen. Sitä yhtä Ruotsi-puolivälieräpeliä tullaan muistelemaan vielä vuosikymmeniä, Aravirta hekottaa.

Aravirran pitkä valmennuspesti näkyy myös tilastoissa. Hän valmensi Leijonia yhteensä 194 maaottelussa. Se on ennätysmäärä Suomen maajoukkueen peräsimessä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.