Ny rillataan! Leijonalegenda Timo Jutilan uskomattomasta tarinasta tehdään kirja

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonat.comin tietojen mukaan Timo Jutilan ainutlaatuisesta tarinasta julkaistaan loppusyksystä kirja.

Asian vahvistaa toimittaja Mika Saukkonen, joka kirjoittaa kuuluisan kiekkopersoonan tarinan nyt ensimmäistä kertaa kokonaan ylös.

Uuden kirjan nimi kantaa ytimekkäästi nimeä JUTI – Timo Jutilan tarina. Saukkonen lupaa lokakuussa julkaistavasta teoksesta opuksen, joka ei jätä ketään kylmäksi.

– Se on veijaritarina. Jutille on sattunut ja tapahtunut uran aikana paljon. Tässä kirjassa hänen uraansa käydään läpi erilaisten tarinoiden kautta, Saukkonen summaa Leijonat.comille.

Kuinka Jutista tuli Juti?

Kirjassa matkataan Jutilan uran läpi. Mukana ovat tarinat kiekkotaiturin noususta Tappara-tähdeksi sekä vuoden reissu Pohjois-Amerikkaan. Samalla kirjassa avataan uusia näkökulmia 1995 mestaruusjuhliin sekä värikkääseen joukkuejohtaja-aikaan, jolloin Jutila nousi otsikkoihin ikävissä merkeissä.

Jutila on ensimmäinen suomalainen kaksinkertainen aikuisten maailmanmestari. Ennen kaikkea hän on kuitenkin koko kansan rakastama persoona. Samalla hänestä on muodostunut jopa hahmo, jolle on ajoittain naureskeltu.

– Leijonaseuraajat tietävät jo tulokset. Yritän valottaa myös takakantta kaverista. Mitä hän itse tuumii tarinastaan ja kaikesta vuosien varrella tapahtuneesta, Saukkonen lisää.

Kirjailija lupaa, että tarjolla myös aiheita, jotka saattavat päättyä otsikoihin. Selkeää paljastuskirjaa Saukkonen ei halua kuitenkaan kirjoittaa.

– Juti kuuluu suomalaisten kiekkoikonien joukkoon. Tämä kirja kannattaa hankkia, jos on kiinnostunut suomalaisen kiekkoilun tarinasta, Saukkonen kiteyttää.