B-, B2 ja C-juniori-ikäisten SM-sarjapelit tulivat päätökseensä viikonloppuna Final Four -lopputurnauksessa. Kyseinen formaatti ei saanut kuitenkaan kiitosta miltään suunnalta.

Nuorten SM-sarjoissa pelattiin ensin pitkä runkosarja, joista parhaat selvisivät paras kolmesta -systeemillä pelattaviin puolivälieriin, ja tämän jälkeen niin sanottuun Final Four -lopputurnaukseen. Kyseiseen turnaukseen selvisivät puolivälierien voittajat (neljä joukkuetta). Lopputurnauksessa joukkueet pelasivat yhdestä ottelusta poikki -systeemillä sekä välierät että finaalit.

Tällainen formaatti ei ole saanutkaan kiitosta pelaajilta, valmentajilta eikä vanhemmilta. Juuri kuin kovimmat ja jännittävämmät pelit alkoivat, loppuivat ne lyhyeen. Kaikista kehittävimmät pelit jäivät vain muutamaan otteluun.

Asiasta avautui Twitterissä muun muassa Tapparan U18-joukkueen valmentaja Harri Ilvonen, jonka joukkue osallistui tänä vuonna kyseiseen turnaukseen.

Ilvonen kirjoitti tekstissään näin:

– Pelaajilta viedään junnuaikojen parhaat ja kehittävimmät pelit pois. Ne pelit, joissa pelaajien silmistä näkee, että nyt perkele mennään eikä millään muulla ole väliä. Runkosarjaa hakataan 48 kierrosta, joista kourallisessa peleistä pelillinen vaste on huippuluokkaa. Playoffsit on ohi puolessatoista viikossa.

– Timantit hioutuvat paineessa. Kun suomalainen lupaava junnu nousee liigaan, saattaa vyöllä olla muutama peli, joissa on mitattu ja harjoiteltu, kestääkö sipuli vai ei, Ilvonen kirjoitti.

Ilvosen tekstissä tulee erittäin selväksi mitä mies ajaa takaa, eikä turhaan. Kyseinen teksti on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.

Voit lukea Ilvosen koko tekstin alapuolelta löytyvästä twiitistä. Jos twiitti ei näy, pääset siihen käsiksi myös tästä.

Harri Ilvonen

@_Haba_
Kirjoitin muutaman sanan juniorijääkiekkoilun aivopierusta nimeltä Final-four lopputurnaus.