Pikkuleijonat odottaa SM-liigan pudotuspeleistä mahdollisesta kahta lisävahvistusta nykyiseen joukkueeseen.

Joukkueen päävalmentaja Juuso Nieminen vahvisti Leijonat.comille, että valmennusjohto seuraa HIFK-pakki Miro Heiskasta sekä JYP-taituri Urho Vaakanaisen välierätaivalta sekä mahdollista vapautumista alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin.

SM-liigan mitalipelit alkoivat tiistaina. HIFK kohtaa Tapparan, kun JYP saa vastaansa KalPan.

Samalla valmennus tarkkailee myös Pohjois-Amerikan juniorisarjojen etenemistä. Siellä pelaa yhteensä viisi pelaajaa, jotka saattavat vielä vahvistaa nykyistä ryhmää.

Tilanne saattaa elää vielä paljon. Nieminen muistuttaa pelisilmän käytöstä tilanteessa. Valmentajan mukaan valmennuksen pitää pohtia vielä, millaista ”pokerinaamaa tulevissa kisoissa käytetään kisapassien leimaamisen suhteen”.

– Me kokoamme tätä melkein kuin miesten MM-ryhmää. Seuraamme jatkuvasti Pohjois-Amerikkaa ja miten siellä hommat etenee. Mutta ei me voida sitä loputtomiin venyttää. Meidän pitää arvioida järkevästi – milloin homma lyödään poikki, Nieminen avaa tilannetta Leijonat.comille.

Avoimuus tärkeää

Aiempina keväinä huippulupaukset ovat vahvistaneet joukkuetta vasta finaalissa. Esimerkiksi silloin Kärpissä pelannut Sebastian Aho liittyi muutama vuosi takaperin Pikkuleijonien matkaan vasta finaalissa.

Nieminen muistuttaa, ettei joukkueen kasaamisessa ole mitään kiveen hakattua aikataulua. Tilanne selviää vasta MM-matkan alettua.

– Pitää seurata, miten leiritys lähtee etenemään ja miten pudotuspelisarjat etenevät. Kun pelaajia on seitsemän, ei kaikkia voida millään odottaa. Mutta katsellaan rauhassa.

Samalla joukkueen sisällä täytyy tehdä selväksi se, missä joukkueen kasaaminen menee.

– Me tiedämme tarkkaan, ketkä pelaajat ovat pudotusuhan alla, jos muualta tulee vahvistuksia. Sen takia on tärkeää pitää palaveri, jossa tilanne tehdään selväksi myös pelaajille. Ei ole mitään järkeä, että 24 kaveria pelkää pelipaikkansa puolesta. Käydään tilanne avoimesti läpi, Nieminen avaa.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat alkavat 13. huhtikuuta Slovakiassa.

Millainen joukkue Pikkuleijonilla on kasassa? Lue lisää Juuso Niemisen kommentteja myöhemmin Leijonat.comista.