Kommentti: Naisleijonilla historiallinen tilaisuus – MM-kisojen ikimenestyjä lyötävissä

© Kuva: Getty Images

Naisleijonien MM-turnaus on edennyt suunnitellusti välierävaiheeseen. Nyt joukkue on tilanteessa, jossa sillä on kaikki eväät historialliseen saavutukseen.

Voidaan sanoa, että MM-turnauksessa muhii välieräotteluiden alla kisojen suurin yllätys – sellainen yllätys, josta saatiin alkumaistia jo alkulohkossa. Naisleijonat nimittäin kaatoi jo aiemmin Kanadan historiallisesti maalein 4-3. Tämä oli siksi historiallista, sillä Suomen naiset eivät olleet koskaan aiemmin kaataneet jääkiekon suurmaata arvokisatasolla.

Välierissä joukkueet kohtaavat uudelleen, eikä tilanne voisi olla yhtään sen herkullisempi. Suomi ei ole naisissa koskaan edennyt finaaliin, sillä historian saatossa joukkue on saavuttanut 11 pronssia. Nyt tätä tilastoa voidaan kirkastaa.

Suomi on lyönyt turnauksessa Kanadan jo kertaalleen, mutta vaahterapaidat lähtee otteluun edelleen suurena ennakkosuosikkina. Naisleijonat sen sijaan on parantanut peliään, mitä pidemmälle turnaus on edennyt ja nyt se lähtee Kanadan kaatoon itseluottamusta uhkuen. Suuri voitto alkulohkossa antoi pelaajille valtavasti lisää energiaa, ja todisti, että mikä vain joukkue on kaadettavissa.

Nyt Suomi tietää Kanadan heikkoudet ja osaa myös iskeä niihin. Ottelussa on valtavat panokset, mutta lopultakin Naisleijonat on siinä tilanteessa, että finaaliin on kaikki mahdollisuudet.