Winnipeg Jetsin ja Patrik Laineen NHL-kausi päättyy lauantaina, kun joukkue kohtaa kotijäällään Nashville Predatorsin.

18-vuotias suomalainen on pelannut uskomattoman kauden ja tehoja on syntynyt hurjalla tahdilla. Laine onkin tyytyväinen ensimmäiseen kauteen maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

– Minun ainut tavoitteeni tänne tullessani oli päästä joukkueeseen ja olen onnellinen, että tein niin. Olen ylpeä itsestäni, tämä on ollut hyvä kausi minulta ja olen oppinut paljon. Toivottavasti pystyn hyödyntämään oppimiani asioita ensi kaudella, Laine kertoi medialle perjantaina.

Suomalaishyökkääjä on pelannut kuluvalla kaudella lähes 100 ottelua, kun maajoukkuepelit otetaan huomioon. Tämä on alkanutkin painamaan jaloissa kaiken muun uuden toiminnan ohella.

– Tietenkin pelasimme lähes joka toinen päivä, joka on ollut kovaa. Ja kaikki matkustamiset ja aikaerojen muuttumiset olivat sellaista, mihin en ollut tottunut. Tällä hetkellä olen melko väsynyt, mutta vielä on yksi peli jäljellä, Laine totesi rehellisesti.

Jetsin tähtihyökkääjä palaa kauden päätyttyä Suomeen tapaamaan vanhempiaan ja tyttöystäväänsä. Vielä on epäselvää, osallistuuko hän kevään MM-kisoihin. Pariisissa ja Kölnissä järjestettävä turnaus käynnistyy 5. toukokuuta.