Winnipeg Jetsin Patrik Laineen NHL-kausi päättyi lauantaina, kun Nashville Predators kaatui maalein 2-1.

18-vuotias suomalainen iski tulokaskaudellaan 73 otteluun hurjat tehot 36+28=64. Jets-tähti oli lopulta joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja.

Menestyksekäs NHL-kausi näkyy nyt myös Laineen tilipussissa, sillä hän saavutti bonuksineen tulokassopimuksensa maksimiarvon. Tamperelaisen palkka oli 925 000 dollaria, jonka lisäksi hän saavutti peräti 2,65 miljoonan dollarin edestä bonuksia. Yhteensä Laine tienasi tulokaskaudestaan sopimuksensa myötä 3 575 000 miljoonaa dollaria eli noin 3,2 miljoonaa euroa.

Asia varmistuu lopullisesti ensi yönä Suomen aikaa, kun NHL:ssä pelataan viimeiset ottelut. Laine on tällä hetkellä NHL:n maalipörssissä seitsemäntenä, eikä hän voi enää kuin ihmeen kaupalla tippua 10 parhaan ulkopuolelle. Sijoitus 10 parhaan joukkoon lukeutui hänen tulokassopimukseensa ja sinne pääsemisestä pelaaja pulittaa 1,8 miljoonaa dollaria bonuksia. Kyseinen summa on laskettu jo mukaan yllämainittuihin kokonaistuloihin.

Kyseisten tulojen lisäksi suomalaistähti saa lisätienestiä myös kauden aikana solmimistaan sponsorisopimuksista. Niiden tarkkaa summaa ei ole tiedossa.