Columbus Blue Jacketsin takalinjoilla tulokaskauttaan pelaava Markus Nutivaara on kokonaisuutena tyytyväisenä räväkkään kauteensa.

Nuori pakki yllätti koko kiekkomaailman murtautumalla väkisin jo ensimmäisellä kaudellaan NHL-ryhmän matkaan. Sen myötä Nutivaara on päässyt pelaamaan jo ensimmäisellä kaudellaan 66 peliä sinitakkien matkassa.

Vaikka nuoren pakin kausi on ollut upeaa seurattavaa, mahtui runkosarjaan myös vaikeampi jakso. Nutivaara avasi omaa kauttaan Leijonat.comille.

– Tammi- helmikuussa oli vaikeaa. Silloin tuntui, että runkosarjaa on vielä pirusti jäljellä. Siihen osui myös itselleni heikompi jakso ja pääsin syömään popcornia muutaman pelin ajaksi. Se herätti ja pääsin taas peliin mukaan, Nutivaara muistelee jälkikäteen Leijonat.comille.

Valmentaja John Tortorellan koirankoppi jäi kuitenkin nopeasti. Otteet kaukaloissa ovat olleet kevään puolella jälleen tutun ennakkoluulottomia.

– Mahtavia juttuja on tullut matkan varrella, mutta paljon edessä ja se kaikki mahtavin on vielä tulossa, Nutivaara lisää.
Seuraava haaste odottaa jo pudotuspelien avauskierroksella, kun Blue Jackets kohtaa Pittsburgh Penguinsin. Samalla Nutivaara pääsee haistelemaan ensimmäistä kertaa NHL:n tosipelien tunnelmaa.
– Kaikenlaisia kauhutarinoita sieltä tulee. Mä vain luotan itseeni ja totta kai kuunnellaan isojen herrojen kokemuksia. Meillä on pari tosi kokenutta äijää täällä, heiltä ammennetaan oppia ja valmistaudutaan tulevaan, Nutivaara kiteyttää.
Haastattelu: Kimmo Romanoff, Toronto