LAPPEENRANTA. Tanska tarjosi lauantaina Lappeenrannassa Leijonille paljon kovemman haasteen, kun torstaina Mikkelissä. Lopulta Tanska poistui kaukalosta voittajana 3-2-jatkoaikaosuman jälkeen.

Ottelun alku oli Leijonille vaikea, sillä Tanska siirtyi ylivoimalla johtoon vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Tilanteessa Jesper B. Jensen laukoi terävästi siniviivalta, ja Morten Madsen ohjasi kiekon ohi Leijonien maalia vartioineen Juha Metsolan.

Toisessa erässä Leijonat tuli tasoihin Joonas Kemppaisen lauottua kiekon tarkasti etualakulmaan. Tämän jälkeen Suomi oli siirtyä johtoon, kun Miro Aaltonen iski kiekon luistimien kautta maaliin. Osumaa ei kuitenkaan hyväksytty videotarkistuksen jälkeen.

Ottelun päätöserässä Tanska tarjoili shokkihoitoa Leijonille, kun Matias Lassenin laukaus yllätti helposti Metsolan. Suomi kuittasi tilanteen hetkessä kuitenkin 2-2:een, kun Kemppainen iski illan toisen osumansa.

Jatkoajalla Tanska upotti Suomen, kun Morten Green karkasi läpiajoon ja ujutti kiekon taitavasti ohi Metsolan.

Miikka Lahtinen, Lappeenranta
Twitter: @miikka_lahtinen