Porin Ässät vahvistuu ensi kaudeksi kiinnostavalla suomalaislupauksella. Seura ilmoitti tehneensä sopimuksen maalivahti Henri Kiviahon kanssa.

23-vuotias NHL-lupaus saapuu Poriin Dallas Starsin organisaatiosta. Kiviahon mennyt kausi oli nuorukaiselle vaikea. Vuosi sujui pääasiassa ECHL-seura Idaho Steelheadsin riveissä. Farmin farmissa pelejä ehti tulla alle lopulta vain yksi. Tämän ohella vahti ehti harjoitella AHL-seura Texas Starsin matkassa.

193-senttinen torjuja on Dallas Starsin viidennen kierroksen varaus kesältä 2012. SaiPa-kasvatti on pelannut SM-liigassa aiemmin Ilveksen ja KalPan riveissä.

– Kiviaho on isokokoinen maalivahti, joka pääsee nyt maalivahtivalmentajamme Jaakko Rosendahlin valmennukseen. Hänellä on paikat kunnossa ja potentiaalia on, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi.

Ässät ilmoitti samalla myös tukusta muita sopimuksia. Kiviahon lisäksi seuraa vahvistaa ensi kaudella hyökkääjät Sami Lähteenmäki ja Matti Lamberg sekä puolustaja Kristian Tuohilampi. Kolmikon sopimukset kattavat tulevat kaksi kautta.