Kommentti: Jesse Puljujärvellä varma paikka MM-kisakoneessa – tästä syystä hänet kutsuttiin Leijoniin

© Kuva: Getty Images

Leijonaleiri sai keskiviikko-iltana mahtavia uutisia, kun hyökkääjälupaus Jesse Puljujärvi liittyy MM-joukkueeseen huhtikuun viimeisellä viikolla.

Tämä uutinen otettiin ilolla vastaan niin joukkueen kuin fanien keskuudessa. 18-vuotias suomalaislupaus on pelannut upean kauden Pohjois-Amerikassa ja hyvälle kaudella haetaan jatkoa Leijonien paidasta.

Puljujärvi on pelaaja, jota ei osattu odottaa kisakoneeseen, sillä hänen edustamallaan Edmonton Oilersilla on vielä kausi kesken. NHL-seura päätti kuitenkin lainata suomalaislupauksensa MM-kisoihin, sillä ehdolla, että he voivat kutsua Puljujärven milloin vain takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Kyseinen tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan, sillä myös muun muassa maalivahti Juuse Saros on ollut Leijonien matkassa ”lainasopimuksella”.

Mitä Leijonat sitten odottaa Puljujärveltä?

Oulun Kärppien kasvatin paikkaa kisakoneessa voidaan pitää varmana. Isokokoinen hyökkääjä on erinomaisessa kunnossa, eikä päävalmentaja Lauri Marjamäki ole turhaan kysellyt hänen peräänsä. Marjamäki tietää Puljujärven entisenä päävalmentaja täysin, mitä suomalaistykki tuo Leijoniin.

Puljujärvi on erinomainen luistelija, erittäin vahva sekä taitava pelaaja. Hänet on varustettu kovalla asenteella, joka näkyy aina kaukalossa. Oilers-hyökkääjä tekee lujasti töitä sekä hyökkäys- että puolustuspäähän. Kaiken lisäksi nuorukainen omaa kovan laukauksen, jota hän osaa myös käyttää.

Monipuolinen hyökkääjä on ottanut SM-liiga-ajoistaan suuria harppauksia eteenpäin. Puljujärvi on tätä nykyä paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja. Hän on myös suoraviivaistanut peliään ja reagoi tilanteisiin entistä nopeammin. Kehitystä on tullut Pohjois-Amerikassa monilla eri osa-alueilla.

Isossa kaukalossa pelaajan ominaisuudet tulevat myös entistä paremmin oikeuksiinsa. Leijonien hyökkäyksessä ei ole liikaa tulivoimaa ja vaarallisuutta, mutta Puljujärven tulon myötä sitä on enemmän. Nälkäinen pelaaja on siis enemmän kuin tervetullut lisä joukkueeseen.

Tervetuloa, Jesse Puljujärvi!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.