Tshekin EHT-turnaus käynnistyy torstaina, kun Leijonat kohtaa avausottelussaan isäntämaan.

Leijonien paidassa nähdään mukana ensimmäistä kertaa tänä keväänä uudet NHL-vahvistukset, joiden lisäksi uusia kasvoja on mukana KHL:stä sekä SM-liigasta.

Suomi lähtee päivittyneen kokoonpanonsa vuoksi Tshekki-otteluun täysin uudistunein ketjuin. Ainoastaan maalilla ei tapahdu suuria muutoksia, kun Harri Säteri aloittaa tolppien välissä ja Joni Ortio toimii varavahdin roolissa. Uusin maalivahtivahvistus Joonas Korpisalo ei vielä tässä ottelussa pue Leijona-paitaa ylleen.

Leijonat.com nimesi Tshekki-otteluun kolme pelaajaa, joiden otteita kannattaa erityisesti tarkkailla.

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanesissa huikean tulokaskauden pelanneen Ahon tekemistä kannattaa seurata tarkalla silmällä. Vasta 19-vuotias suomalaishyökkääjä on kehittynyt valtavasti viime kaudesta. Aho tekee jäällä jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Hän luo paikkoja itselleen sekä ketjukavereilleen. Parhaimmillaan pelaaja on jäällä jopa dominoiva. On saanut paljon röyhkeyttä lisää maalintekoon.

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers

Isokokoinen ja taitava Puljujärvi tekee Tshekki-ottelussa A-maajoukkuedebyyttinsä. Pelaajasta on tullut Pohjois-Amerikassa lyhyessä ajassa kokonaisvaltaisempi pelaaja. Vielä kun rinnalla viilettävät Ahon ja Valtteri Filppulan kaltaiset nimet, voidaan kovaa tulostakin odottaa.

Juhamatti Aaltonen, HIFK

Yksi joukkueen mielenkiintoisimmista nimistä. Suurin osa jääkiekkokansasta ei olisi antanut miehellä ollenkaan mahdollisuutta, mutta toisin kävi. Päävalmentaja Lauri Marjamäki luottaa tuttuun pelaajaansa, jolla on tässä tilanteessa paljon vakuuteltavaa. Aaltosen valinnassa ei ole riskiä, sillä jos hänen tulevat näyttönsä eivät riitä, ei hänen nimeään löydy lopullisesta joukkueesta. Harva uskoo Aaltosen yltävän MM-kisakoneeseen, mutta nyt kaikki on vain hänestä itsestään kiinni.

HIFK:n tähtihyökkääjä paukutti tällä kaudella SM-liigassa 19 maalia, mutta lopetti kauden peräti 21 ottelun maalittomaan putkeen. Parhaimmillaan kansainvälisen tason pelaaja, jonka vuoksi sai edes mahdollisuuden.

Tshekki-Suomi käynnistyy kello 19.30.