Tämän vuoden jääkiekon MM-kilpailuissa ei nähdä ainakaan tällä tietoa aivan maalivahtien kärkiosastoa, mutta monilla mailla on siitä huolimatta tolppien välissä luotettava tukipilari.

Mahtavimmat kiekkomaat lähtevät turnaukseen kakkos- ja kolmoskorin maalivahdeilla, mutta MM-kisat ovat siitä hieno asia, että kuka vain voi onnistua.

Leijonat.com listasi alle MM-kisojen viisi kovinta maalivahtia.

Joonas Korpisalo, Suomi

23-vuotias suomalaisvahti pelasi tällä kaudella Columbus Blue Jacketsin maalilla 14 ottelussa torjuntaprosentilla 90,50. Korpisalo on hyvä maalivahti, joka on kehittynyt valtavasti. Eleettömän varma torjuja taistelee Leijonissa ykkösvahdin paikasta. Löi Venäjä-voitossa kovat näytöt tiskiin. Onnistuessaan jopa Suomen tärkein pelaaja.

Petr Mrazek, Tshekki

25-vuotias Mrazek pelasi tällä kaudella Detroit Red Wingsin maalilla 50 ottelussa torjuntaprosentilla 90,10. Tshekkivahdin kausi NHL:ssä ei ollut helppo, mikä johtui osakseen joukkueen heikosta kaudesta. Mrazek on parhaimmillaan hyvä maalivahti, mutta tarvitsee lisää tasaisuutta otteisiinsa. Tshekillä on MM-kisoissa hyvä materiaali, jonka takana Mrazekin on onnistuttava.

Thomas Greiss, Saksa

Kokenut 31-vuotias maalivahti pelasi tällä kaudella 51 ottelua New York Islandersin maalilla torjuntaprosentilla 91,30. Greiss on Saksan ainoita NHL-vahvistuksia ja hän toimii joukkueessa selkeänä ykkösvahtina. Saksan tuki ja turva, johon voi luottaa kotikisoissa. Greissin arvo joukkueelle on mittaamattoman arvokas.

Chad Johnson, Kanada

Kanadan 30-vuotias maalivahti pelasi tällä kaudella Calgary Flamesissa 36 ottelussa torjuntaprosentilla 91,00. Nosti erinomaisilla otteillaan Flamesin pudotuspeleihin. Ei ole kovinkaan tuttu näky Kanadan paidassa, mutta on kokeneena pelaajana oiva vahvistus maalinsuulle. Motivaatiosta kertonee jotain myös se, että jätti MM-kisojen vuoksi häämatkan väliin.

Andrei Vasilevski, Venäjä

Venäjän ykkösmaalivahti pelasi tällä kaudella Tampa Bay Lightningin maalilla 50 ottelussa torjuntaprosentilla 91,70. Vasta 22-vuotias maalivahti on kolunnut läpi kaikki maajoukkueikäluokat, eikä miesten maajoukkuetehtävätkään ole uusi asia. Venäjän tukipilari, joka toimii kovan materiaalin viimeisenä lukkona. Isokokoinen maalivahti, jota ei ole helppo ohittaa.