PARIISI. Isäntämaa Ranska pääsee todelliseen testiin sunnuntaina, kun se saa vastaan Leijonat.

Ranska lähtee otteluun selvästä altavastaajan asemasta. Joukkueen MM-urakka käynnistyi lauantaina kirvelevällä 2-3-tappiolla Norjaa vastaan.

Ranskan joukkueesta löytyy kuitenkin vaarallisuutta varsinkin hyökkäysosastolta. Joukkueen ykkös- sekä kakkosketjusta löytyy NHL- ja KHL-osaamista.

Leijonat.com listasi alle kolme ranskalaispelaajaa, joiden kanssa Suomi saa olla tarkkana.

SEURAA HEITÄ:

Stéphane Da Costa

Ranskan kakkosketjun sentteri takoi heti MM-avauksessa kaksi maalia. Omaa kokemusta NHL:stä, mutta on viettänyt viimeiset kolme kautta TsSKA Moskovan riveissä, jossa tulosta on syntynyt kovaa tahtia.

Vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa sekä maalinteossa. Pelaa synnyinkaupungissaan, joka varmasti merkitsee miehelle paljon. Da Costa täytyy pitää pois maalipaikoilta, muuten omissa soi.

Päivitys kello 15.44: Da Costa on sivussa Ranskan pelaavasta kokoonpanosta.

Antoine Roussel

Dallas Starsin hyökkääjä pelaa isäntämaan ykkösketjun laidalla, jossa tulosta pitäisi saada aikaan. Avausottelussa ei esittänyt vielä ihmeitä.

Roussel on fyysinen pelaaja, jonka lisäksi hyvin jäähyherkkä. Iski tällä kaudella NHL:ssä 27 (12+15) tehopistettä, joten hän hallitsee myös maalinteon. On tottunut tappelemaan rapakon takana – voisi kuvitella, että hän yrittää varmasti hämmentää myös Leijonia.

Pierre-Édouard Bellemare

NHL-seura Philadelphia Flyersin varakapteeni, jonka rooli maajoukkueessa on hyvin erilainen. NHL:ssä mies ei ole tulosketjussa, maajoukkueessa vastuuta tulee silti monipuolisesti.

Bellemare on viisas pelaaja, joka pystyy kaukalossa myös yllättäviin ratkaisuihin. Tätä kaveria täytyy pitää siis silmällä.

 

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen