KÖLN. Dallas Starsin ja Ruotsin maajoukkueen supertähti John Klingberg on kulkenut pitkän tien huipulle.

Harva muistaa, että kiekollisesti äärimmäisen taitava NHL-pakki viiletti kaudella 2011-12 Jokereissa ja Kiekko-Vantaassa.

Silloin Klingbergin peli oli vielä pahasti hakemista. Lopulta nuorukainen jätti Suomen iso pettymys mielessään.

Leijonat.com tapasi NHL-tähden, joka muistelee jälkikäteen lämmöllä aikaansa Suomessa.

– Se oli todella rankkaa aikaa minulle. Mutta en olisi tässä, jos en olisi kokenut sitä. Se pakotti minut aikuistumaan, kun muutin pois äidin ja isän luota. Se oli ensimmäinen askeleeni aikuisuuteen, Klingberg kiteyttää Leijonat.comille.

– Se oli todella vaikeaa pätkä urallani. Mutta samalla se opetti äärettömän paljon.

MM-kulta silmissä

Sen jälkeen pakki on ottanut isoja askelia ylöspäin. Nuorukainen on noussut nopeasti Starsin supertähdeksi. Joukkueen ykköspakki on myös isossa roolissa Ruotsin maajoukkueessa, joka pursuilee NHL-tähtiä tänä vuonna.

– Meillä on MM-kisoissa joukkue, joka on tuttu toisilleen NHL:stä monen vuoden takaa. Se tekee tästä hauskempaa. Meillä on todella hyvät mahdollisuudet menestyä, Klingberg kertaa.

Miksi Ruotsilla on käytössään niin monta NHL-tähteä tänä kevään? Klingberg kertoo tienneensä jo hyvissä ajoin haluavansa hypätä NHL-kauden jälkeen maajoukkueen matkaan.

– Kaiken vaikeuksien jälkeen halusin päättää kauteni positiivisesti. Tiesin jo pian pudotuspelipaikkojen karattua, että haluan tulla tänne. Puhuin myös toisten ruotsalaisten kanssa ja moni kyseli, että tulenko mukaan. Se vaikutti, pakki kiteyttää.

Lue myös: NHL-supertähti vaatii suomalaissensaatiolle pitkää jatkosopimusta: ”Niin aliarvostettu pelaaja!”

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo