KÖLN. Winnipeg Jetsin riveissä Patrik Laineen tulokaskauden läheltä nähnyt Andrew Copp ymmärtää suomalaisen halun jättää MM-kisat väliin.

Jetsissä monipuolisesti pelannut Copp muistuttaa, että Laineella on allaan hurja vuosi. Sen myötä on ymmärrettävää, ettei hyökkääjä halunnut lähteä enää kevään MM-kisoihin.

– Hän ansaitsee lepoa! Hänellä oli todella rankka viime vuosi – oli MM-kisoja, World Cupia ja hurja kausi Winnipegissä. Toivottavasti hän saa lepoa ja pystyy palaamaan energisenä taas Jetsin matkaan syksyllä, Copp summaa Leijonat.comille.

Mediahärdelli painaa

Laineen kauteen mahtuu paljon. Loukkaantumisten ja maalitehtailun ohella suomalainen oli joka päivä koko kauden ajan Winnipegin median suurennuslasin alla. Copp muistuttaa, ettei sen roolin hoitaminen ole helppoa.

– Hänellä oli melkein joka päivä treenien tai pelien jälkeen mediaa ympärillään. Se on kenelle tahansa henkisesti raskasta ja stressaavaa – varsinkin, jos olet vasta 18-vuotias.

– Kaiken lisäksi hän oli vielä vieraassa maassa ja joutui puhumaan vieraalla kielellä. Siihen nähden hän on selviytynyt mainiosti, Copp summaa.

Muuten suomalaisen hyppy NHL:ään sujui kuin tuhkimotarinassa. Copp painottaa, ettei nuorukainen ole pelkästään maalintekijä.

– Hän otti kauden mittaan valtavia kehitysaskelia eteenpäin. Tiesimme, että hän osaa tehdä maaleja, mutta hän on kehittynyt menneen vuoden aikana myös muuten valtavasti. Hän on kokonaisvaltaisempi pelaaja jo nyt, Copp kehuu.

USA eikä Copp laita varmastikaan pahakseen, ettei heidän tarvitse miettiä Laineen pysäyttämistä, kun joukkue kohtaa Leijonat MM-kisojen puolivälierässä. Ottelu alkaa torstaina klo 17.15.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo

Lue myös: USA:n voimapesä haluaa hiljentää Leijonien ykkösaseen: ”Meidän pitää pysäyttää heidät”