KÖLN. Kanadan matkassa sensaatiomaisesti pelannut Chris Lee tietää leijonajärkäle Oskar Osalan taidot.

Kaksikko pelasi vahvan kauden KHL-seura Metallurg Magnitogorskissa, kun seura päätti kautensa KHL:n kakkostilaan

Nyt molemmat metsästävät menestystä MM-kisoista: Lee on noussut satumaisesti Kanadan joukkueeseen, kun Osala taistelee Leijonien matkassa.

Lee innostuu kehumaan suomalaisjärkälettä ennen välieriä.

– Hän kone! Hän on älyttömän vahva ja hyvä luistelemaan. Oli hauska kohdata hänet lohkovaiheen pelissä – eikä sitä tiedä, jos vaikka pelaisimme myöhemmin vastakkain, Lee summaa Leijonat.comille.

Leijonahyökkääjä on huhuiltu jo rapakon taakse. Lee näkisi Osalan enemmän kuin mielellään NHL:ssä.

– Uskon, että hän on avannut tietään sinne tämän turnauksen aikana. Hänessä on kaikkea, mitä NHL-joukkue tarvitsee: hänellä on kokoa, luisteluvoimaa ja hän paiskii valtavasti töitä. Sitä joukkueet tarvitsevat, Lee pohdiskelee.

Sensaatiomaiset kisat

Lee kuuluu tämän kevään kovimpiin sensaatioihin MM-kisoissa. Harva osasi odottaa, että 36-vuotias KHL-pakki nousisi MM-kisoihin.

Sitä ei odottanut myöskään Lee.

– Tämä on ollut fantastista – en olisi koskaan uskonut näin käyvän. Kaikki jätkät ovat olleet tosi avoimia ja ottaneet minut hyvin mukaan joukkueeseen, Lee virnistää.

– Minulla ei ole niin iso rooli kuin normaalisti. Mutta tämä on silti uskomatonta – pelkästään se, että minulla on rooli!

Miltä tuntuun pelata NHL-tähtien rinnalla?

– Tämä on ollut hauska haaste. Tämä taidon määrä on älytöntä – pelkästään nelosketjumme pelaajat ovat NHL-seuroissaan ykkösketjun pelaajia. Tämä on ollut todella opettavaista – vaati hetken päästä joukkueen vauhtiin mukaan, mutta sen jälkeen olen vain nauttinut.

Lee ja Kanada jatkavat turnaustaan lauantaina välierissä Venäjää vastaan. Leijonat kohtaa samana päivänä Ruotsin.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo