Suomalaispuolustaja Robin Salo saattaa tulla varatuksi Vancouver Canucksin toimesta, arvelee The Hockey Writersin toimittaja Trevor Beggs.

Vasta 18-vuotias puolustaja on murtautunut nuoresta iästään huolimatta jo toissa kaudella SM-liigajäille Vaasan Sportin riveissä. Kuluneella kaudella Salo pelasi jo kokonaisen kauden, kun hän viimeisteli 54 runkosarjaottelussa tehot 1+15.

Juuri kypsyys ja suuri vastuu miesten tasolla on tehnyt vaikutuksen NHL:n scoutteihin. Osa kykyjenetsijöistä on arvioinut pelaajan tulevan varatuksi vasta neljännellä varauskierroksella, mutta osa pitää Saloa jopa kärkipäähän povattua Miro Heiskasta parempana.

– Salo ei ole paperilla yhtä dynaaminen kuin Heiskanen, mutta hänellä on kykyä kehittyä vahvaksi kahden suunnan puolustajaksi NHL-tasolla, Beggs hehkuttaa arviossaan.

Toimittajan mukaan nuori puolustaja on edustanut heikkoa joukkuetta, eikä hän pelannut viime vuonna nuorten MM-kisoissa, jotka saattavat kuitenkin pudottaa hänen varausnumeroaan. Beggs arvioi, että Canucks saattaa poimia nuorukaisen toisen varauskierroksen alussa numerolla 33.