Ilja Kovaltshuk saattaa hyvinkin olla ensi kaudella St. Louis Bluesin mies, arvioi St. Louis Dispatchin toimittaja Jeremy Rutherford.

Venäläistähden paluusta NHL:ään ollaan kohistu jo pitkään, mutta mahdollinen uusi seura ei ole vielä tiedossa. Kovaltshukin pelaajaoikeudet omistaa NHL:ssä New Jersey Devils, mutta siellä miestä tuskin nähdään ensi kaudella. Useat NHL-seurat ovat nimittäin venäläiskonkarin kintereillä.

– Jos ja kun Kovaltshuk tulee takaisin, se ei ole New Jersey. Hän haluaa mennä sinne, missä hänellä on jonkinlainen mukavuustaso ja (Martin) Brodeur tarjoaa sen St. Louisissa, Rutherford arvioi paikallislehdessä.

– Olen aiemmin maininnut tämän, joten pidän tämän lyhyenä, mutta hän voi antaa Bluesille paljon kokemusta höystettynä kemialla (Vladimir) Tarasenkon kanssa.

St. Louis Bluesissa Kovaltshukilla olisi ainakin siis tuttuja ihmisiä ympärillä, sillä hän pelasi pitkään Brodeurin kanssa yhdessä Devilsissä. Tarasenko on puolestaan tuttu muun muassa maajoukkuekuvioista. Brodeur toimii Bluesissa avustavana GM:nä.