Reilu vuosi sitten nuorten MM-kultaa voittaneella Kasper Björkqvistillä on takanaan ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa.

Mies siirtyi Espoon Bluesin junioreista pelaamaan Yhdysvaltoihin yliopistokiekkoa. Mies muistetaan nuorten MM-kultaryhmästä erittäin positiivisesta asenteestaan, mutta aina sekään ei tahtonut auttaa vaikealla kaudella.

– Viime kausi oli vaikea minulle, etenkin pisteiden valossa. Se oli ensimmäinen vuoteni poissa kotoa. Olin pelannut 14 vuotta samassa seurassa ennen sitä, Björkqvist kertoi Pittsburgh Penguinsin verkkosivuilla.

19-vuotias hyökkääjä varattiin sensaatiomaisen toissakauden jälkeen NHL:ään Penguinsin toimesta. Mies iski hurjat tehot A-nuorten SM-liigassa (28+38=66) ja tammikuun nuorten MM-kotikisoista tuli kultaa.

Kauden aikana kotimaa oli ajoittain vahvastikin mielessä.

– Koti-ikävää oli, vaikkakin vähän tiedostamatta. Asioita, joita ei edes tajunnut ikävöivänsä, erityisesti ruuan suhteen. Ruokailu oli järjestetty koululla hyvin, jopa paremmin kuin joillain ammattijoukkueilla Suomessa. Silti joillekin suomalaisille ruuille – joita kaipasi – yritti turhaan löytää korvaajaa.