Viime kaudella Minnesotassa loistaneen Mikael Granlundin ja Wildin jatkosopimusneuvottelut ovat etenemässä välimieskäsittelyyn. Tämä järjestetään elokuun alussa, mikäli pelaaja ja seura eivät ole päässeet asiassa sopuun sitä ennen. Wild voi tehdä sopimuksen Granlundin kanssa ennen käsittelyä.

Välimiesmenettelyn tuloksena syntyy yksi- tai kaksivuotinen sopimuspäätös, joiden palkkasumman välimies määrittää. Jos seura ei hyväksy sopimusta, tulee Granlundista rajoittamaton vapaa agentti.

Jos sopu syntyy ja Wild päätyy yhden vuoden jatkosopimukseen, voisi se neuvotella Star Tribunen mukaan Granlundin ja toisen välimieskäsittelyssä olevan Nino Niederreiterin lisäksi Mikko Koivun, Jason Zuckerin ja Matthew Dumban jatkoista. Kahdesta viimeiseksi mainitusta tulisi ensi kesänä vapaita rajoittamattomia agentteja.

Vastaavasti, jos Granlund tekee kahden vuoden sopimuksen, tulee hänestä sen jälkeen vapaa agentti Niederreiterin tavoin. Wildilla olisi aikaa hieroa jatkosopimukset muutaman vuoden ajan.

Kaikkiaan tilanne on kimurantti Wild-leirissä. Jokainen käytetty dollari vaikuttaa aina toiseen päätökseen.

Granlundilla olisi puhtaasti pelillisten otteiden puolesta taatusti ottajia. Suomalainen nakutti viime kaudella runkosarjassa huikeat 26 maalia ja 43 syöttöä 81 ottelussa. Pudotuspeleissä tahti hieman hyytyi, sillä hyökkääjä saalisti viidessä pelissä kaksi syöttöpistettä.