Palaako syvälle sukeltanut NHL-joukkue pudotuspeleihin? Suomalaistähti nousemassa valokeilaan

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen viime kaudet NHL:ssä ovat olleet enemmän ja vähemmän tuskaisia. Joukkue on raivannut edellisen kerran tiensä pudotuspeleihin kaudella 2013-2014, mutta sen jälkeen syöksykierre on ollut huolestuttavaa.

Viime kausi olikin surkeuden huippu, kun joukkue pupelsi mahdollisuutensa jatkopeleihin jo kauan ennen runkosarjan viimeisiä otteluita. Pisteitä kertyi 82 kamppailussa surkeat 48.

Nyt tilanne Avalanchessa on kuitenkin valoisampi, kiitos varsin nimekkäiden hyökkääjien.

NHL.com-sivusto painottaa tulevaisuutta katsoessa Mikko Rantasen sekä Nathan MacKinnonin, Matt Duchenen ja hieman yllättäen nuoren superlupauksen Tyson Jostin roolia.

Viime kaudella 20 maalia paukuttanut ja AHL-urallaan yli piste per peli -tahtia edennyt Rantanen, NHL:ssä viidellä eri kaudella vähintään 20 osumaa iskenyt Duchene, toisen kerran putkeen yli 50 pistettä takonut MacKinnon sekä vielä toistaiseksi vähäisestä roolistaan huolimatta NHL:ssä vaikuttavin ottein pelannut Jost ovat sivuston mukaan palasia, joiden odotetaan ottavan roolia Coloradon hyökkäämisessä.

Nelikossa on jo aiempien näyttöjen perusteella oiva annos sekoitusta monen eri roolin pelaajasta. Suomalaistähti Rantanen osaa ottaa roolia isoissa peleissä, joista Helsingissä pelattu nuorten MM-turnaus, ja etenkin sen finaali, on hyvä esimerkki.

Nelikon kokeinen pelaaja Duchene sen sijaan on lähtökohtaisesti syöttöpisteiden kautta elävä pelaaja MacKinnonin tavoin, Jostin lavasta voi vastaavasti odottaa syntyvän maaleja tiuhaan tahtiin.

Kvartetin harteille ei turhaan ladata odotuksia, sillä Avalanche teki viime kaudella vähiten maaleja koko NHL:ssä.