Suomalaissensaatio kerää taidollaan NHL-legendan kehut: ”Se on jotain, jota ei uskoakseni voi opettaa”

© Kuva: Getty Images

Vajaa kuukausi sitten ykköskierroksella ja numerolla 18 Boston Bruinsiin varattu Urho Vaakanainen kerää kehuja rapakon takana. Bruinsin kehityskoordinaattori Jamie Langenbrunner ylistää NHL.comin sivuilla etenkin Vaakanaisen luistelutaitoa.

– Hänellä näyttää olevan hieman sellaisia ​​taipumuksia, että hän tavallaan leijuu luistimillaan. Se on jotain, jota ei uskoakseni voi opettaa, kaksinkertainen Stanley Cup -mestari Langenbrunner hehkuttaa.

– Hän leijuu jäällä, eikä hän tarvitse ylimääräisiä ponnistuksia päästäkseen samaan paikkaan.

Vaakanaisesta kaavaillaan Bruinsissa pelaajaa, joka luutisi aikanaan joko ykkös- tai kakkospakkiparissa. Tämä toteutunee tulevaisuudessa juurikin luistelun ansiosta, sillä Jokipoikien kasvatin meno luistimilla on jo nyt ihailtavan luonnollista. Huippulupauksen urakehitys on ollut huimaa lyhyessä ajassa, sillä nuorukainen tuli aikuisten ikään uudenvuodenpäivänä.

Sivuston mukaan Boston Bruinsin leirissä ollaan luistelutaidon lisäksi mielissään siitä, että Vaakanaisen puolustuspelin kehittymisen ohella myös hyökkäyspeli on hiljalleen pulpahdellut kukkaan.

Viime kaudella JYP:iä kolmessa eri sarjassa edustanut Vaakanainen siirtyi SaiPaan toukokuun alussa. Nuorukainen on iskenyt SM-liigan jäillä yhteensä 80 kamppailussa kolme osumaa sekä antanut 12 maaliin johtanutta syöttöä.