RAUMA. Kokenut Petri Vehanen on ehtinyt kokea pitkällä urallaan paljon.
Suuri yleisö muistaa parhaiten maalivahdin silti MM-kisojen 2011 kultajuhlista.

Rauhallinen raumalainen torjui silloin huipputasolla läpi turnauksen. Kuvaavaa on, että konkari nousi esille erityisesti mitalipeleissä: kolmessa ratkaisuottelussa selän taakse meni yhteensä vain kaksi kiekkoa.

Sen takia on ihmeellistä, ettei Vehasta valittu edes turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Myös turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinto olisi ollut perusteltu upean turnauksen jälkeen.

Molemmat palkinnot menivät Ruotsin maalilla torjuneelle Viktor Fasthille, jonka kisat päättyivät karuun romahdukseen MM-finaalissa.

Leijonat.com tapasi Vehasen, joka muistelee historiallista turnausta lämmöllä. Henkilökohtaisten palkintojen puuttuminen ei harmita yhtään rauhallista kiekkokonkaria.

– Ei mua edes haittaa. Sillä ei ollut oikein mitään merkitystä. Kulta oli se tärkein. Aina on kiva saada tunnustusta, mutta ei sitä sen enempää mieti, Vehanen summaa Leijonat.comille.

Vehanen on maalivahti, joka ei kovin paljon ole palstatilaa saanut. Vaikka aihetta välillä olisi ollut isommillekin jutuille.

Rauhallinen persoona on silti arvostettu hahmo – kuvaavaa on, että nykyisen seuranantajan Eisbären Berlinin fanit äänestivät konkarin jo toistamiseen seuran parhaaksi pelaajaksi (lue uutinen).

Kultaiset muistot

Vehanen muistelee lämmöllä 2011 MM-kultajuhlia. Upea kevät on jäänyt mieleen monessakin mielessä.

– Se vuosi oli muutenkin hieno Leijonissa. Juuri katselin kuvia pokaalin kanssa juhlinnasta. Lapsista huomaa, että kuusi vuotta on jo aika kaukana. Itsehän en ole muuttunut lainkaan, Vehanen naurahtaa.

Mikä teki Leijonista silloin niin hyvän joukkueen? Vehanen muistelee huomanneen jo turnauksen aikana ryhmän potentiaalin.

– Siinä oli hyvää sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia. Koivun Mikko oli iso johtaja ja valmennus oli todella monipuolinen.

Vaikka mestaruus oli ainutlaatuinen, ei kevät jatkunut silti poikkeuksellisen pitkään. Vehanen virnistää työnteon alkaneen jopa yllättävän nopeasti.

– Sen voittaminen oli hauskaa – ja hetki oli hulabaloota. Mutta aika pian myös sen jälkeen tulee arki. Katseet kääntyivät nopeasti jo tulevaan kauteen. Ei sitä pystynyt hirveän kauan juhlimaan, Vehanen hymyilee.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo

Mitä Vehaselle kuuluu tänä päivänä? Lue konkarivahdin kommentteja uran jatkosta myöhemmin Leijonat.comista.