Venäjältä pamahti tiistaina ilmoille melkoinen uutispommi, kun kolmen KHL-pelaajan kerrottiin jääneen kiinni dopingin käytöstä.

Kolmikon selvästi kirkkain nimi oli venäläistähti Danis Zaripov, 36, joka on tehnyt mahtavan uran jääkiekkoilijana. Venäläishyökkääjä oli uutisesta omien sanojensa mukaan kovin yllättynyt.

WADA tai IIHF eivät ole olleet minuun henkilökohtaisesti yhteydessä. Kuulin tänään tilanteestani lehdistöltä, Zaripov kertoo venäläislehti Soviet Sportille.

IIHF langetti tiistaina kokeneen venäläistähden kahden vuoden pelikieltoon, mutta pelaajan mukaan hyllyttämisen taustalla ei ole doping.

– Ymmärrykseni mukaan aine, josta minut hyllyttettiin ei ole dopingia, mutta WADA:n mukaan joukossa olisi ollut piristeitä. Voin vain sanoa itselleni sataprosenttisesti, etten ole koskaan ottanut mitään kiellettyä! Zaripov vannoo.

Ak Bars Kazanin hyökkääjän mukaan mahdolliset piristeet olisivat voitu hyvinkin piilottaa esimerkiksi ruokaan. Pelaaja kuitenkin kertoo, ettei hän tällä hetkellä epäile asiasta ketään. Zaripov aikoo jatkaa harjoitteluaan normaalisti.

LUE MYÖS

Dopingskandaali KHL:ssä! Venäjän maajoukkuetähdelle kahden vuoden tuomio