Hyökkääjälupaus Joni Ikonen on tehnyt vaikutuksen moniin, joista yksi on SB Nationin toimittaja Patrik Bexell.

18-vuotias suomalaishyökkääjä päätti jo varhaisessa vaiheessa uraansa jättää Espoon Bluesin juniorijoukkueen ja suunnata yhteen Euroopan kovimmista pelaajatehtaista: Frölunda Indiansiin.

Ruotsalaisseurassa Ikonen otti seuraavat askeleensa pelaajana, jonka ansiosta hän pelasi viime kaudella jo 10 SHL-ottelua Frölundan paidassa. Samasta pelaajatuotannosta myös Montreal Canadiensin hyökkääjä Artturi Lehkonen ponnisti maailmalle.

– Hän on sydämeltään keskushyökkääjä, ja monet vertaavat häntä Lehkoseen. Molemmat ovat pelanneet samassa ruotsalaisseurassa, mutta hän muistuttaa enemmän toista suomalaishyökkääjää: Saku Koivua, Bexell kirjoittaa.

– Ikosen pelintekotaidot muistuttavat enemmän ex-Canadiens-kapteenia. Hän on ennemmin syöttelijä kuin tarkka laukoja, kuten Lehkonen, joskin hän omaa todella nopeasti lähtevän painavan laukauksen, Bexell jatkaa.

Montreal Canadiens varasi Ikosen tänä kesänä NHL:ään toisella kierroksella, mutta vielä ei ole kuitenkaan aika suunnata NHL-jäillä. Nuori suomalaistaituri pelaa tulevan kauden lainalla KalPassa, josta pelaaja hakee itselleen suurta roolia.