TPS-pomo puolustaa kohulausuntoa: ”Seisomme näiden asioiden takana”

© Kuva: Ilari Isotalo

BERN. CHL-pelissä mukana ollut TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola puolustaa kohun keskelle noussutta lausuntoa.

SM-liigaseura julkaisi viikonloppuna päivityksen, jossa se tukee seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta (lue uutinen). Päivitys sai sosiaalisessa mediassa jopa yllättävän rajun vastaanoton: usea kiekkofani ilmoitti raivon partaalla lopettavansa TPS:n peleissä käynnin.

– Me seisomme näiden asioiden takana. Nämä eivät ole mitään markkinointitemppuja. Jos joku kokee, että tasa-arvo ja ihmisten yhtäläinen kohtelu ovat väärin, sitten meillä on lähtökohtaisesti erilainen näkökulma, Eskola summaa Leijonat.comille.

– On aika vakava asia, jos jonkun mielestä seksuaalinen suuntautuminen tai jonkun vähemmistön edustaminen tekee ihmisestä alemman luokan kansalaisen. Se on erittäin huono viesti nuorille.

Päivitys herätti heti paljon keskustelua. Eskola kertoo TPS:n saaneen myös paljon positiivista palautetta.

– 99 prosenttia viesteistä on positiivista. Sitten on niitä, jotka eivät voi hyväksyä tätä millään. Koetaan, että tämä on jotenkin poliittinen kannanotto. Sitä tämä ei missään nimessä ole. On äärimmäisen tärkeää taata kaikille ihmiselle tasavertainen kohtelu ja sanoa ei kapeakatseisuudelle ja ennakkoluuloille. Mikä ei tarkoita sinisilmäisyyttä, joka on täysin eri asia.

Esimerkkiä nuorille

TPS on Suomessa ensimmäisiä seuroja, jotka ovat uskaltaneet ottaa kantaa tasa-arvon puolesta. Vastaavat temput ovat muualla Euroopassa sekä esimerkiksi Pohjois-Amerikassa täysin arkisia.

– Me haluamme viestiä omalla esimerkillämme erityisesti nuorille: olit sitten millainen tahansa, se on okei. Mustavalkoinen sydän näkee maailman värikkäänä, Eskola kiteyttää.

Lue myös: Someraivo repesi! TPS puolustaa seksuaalivähemmistöjä ja tasa-arvoa – joutui rajun kritiikin kohteeksi

Ilari Isotalo, Bern
Twitter: @IlariIsotalo


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta