MUNCHEN. Kokenut Teemu Laakso on seurannut mielenkiinnolla nuoren Miro Heiskasen otteita.

Kaksikko on pelannut alkusyksystä yhdessä HIFK:n matkassa. 30-vuotias Laakso kertoo ihastelevansa päivittäin vierellä luutivan NHL-superlupauksen otteita. Välillä on vaikeaa tajuta, että Heiskanen on vasta 18-vuotias.

– Väkisin tulee seurattua. En tuntenut aiemmin, että millainen kaveri hän on jäällä. Siinä mielessä on ollut huikeaa katsoa, kun kaveri painaa vieressä. Noinkin nuori jätkä pärjää näissä peleissä – erityisesti luistelua on upea katsoa, Laakso summaa Leijonat.comille.

Mikä tekee Heiskasesta niin kehutun huippulupauksen? NHL:ssä, AHL:ssä, KHL:ssä ja SHL:ssä viime vuodet pelanneella Laaksolla on selkeä käsitys kollegan vahvuuksista.

– Liikkuvuus helpottaa peliä todella paljon. Kun kiekollinen osaaminen on jo nyt huippuluokkaa, on siinä hyvät työkalut. Nykyään luistelu on isossa roolissa liigassa kuin liigassa – se helpottaa Miroa kaikin puolin. Hän ehtii kaukalossa sen myötä joka paikkaan.

Kaukalossa selvät roolit

Kaksikolla on kaukalossa selkeä työjako: kokenut Laakso antaa tilaa nuorelle kiekkotaiturille.

– Miro hoitaa kiekollista peliä. Itse yritän puolustaa ja jeesata. Sekä antaa hänen pelata rauhassa, Laakso muotoilee.

CHL-pelissä Munchenissä nähtiin, kuinka vastustaja yritti hiillostaa Heiskasta jatkuvasti taklauksilla sekä kovalla pelillä. Laakso joutui pelikatkoilla muutamaan otteeseen puuttua tilanteeseen – kokenut pakki aikoo tehdä myös jatkossa niin.

– Vastustajakin tietävät, että siellä kentällä yksi maan parhaita puolustajia. Eivät hekään halua antaa hänelle helppoa iltaa. Itse täytyy olla vain hereillä ja antaa Miron pelata omilla vahvuuksillaan, Laakso virnistää.

Lue myös: Suomalaiskonkari palaa 10 vuoden tauon jälkeen SM-liigaan – avaa siirtonsa taustoja: ”Viime kausi meni naurettavaksi”

Ilari Isotalo, Munchen
Twitter: @IlariIsotalo