Pelicans ja HPK tekevät tammikuussa 2018 suomalaista kiekkohistoriaa, sillä joukkueet pelaavat SM-liigaottelun Tallinnassa.

Kuten sanottua, tapahtuma on ainutlaatuinen. Itse tapahtumapaikka on myös jääkiekkomaailmassa spesiaali, sillä Viro ei kuulu jääkiekon suurmaihin.

Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu näkee, että tapahtuman tärkein seikka on tarjota suurelle määrälle ihmisiä poikkeuksellisia kokemuksia.

– Tärkein pointti on tarjota Pelicansin kannattajille ja yhteiskumppaneille ainutlaatuisia, poikkeuksellisia kokemuksia. Ottelu Suomen rajojen ulkopuolella on varmasti ikimuistoinen asia koko päijäthämäläiselle jääkiekkoyhteisölle, Kolu sanoi Uusi Lahden verkkojulkaisussa.

Voisi kuvitella, että tammikuu saattaisi olla katsomoissa tavallista hiljaisempaa aikaa yleisön liikehdinnän suhteen. Kolu kuitenkin näkee, että juurikin ainutlaatuisuus vetäisi ihmisiä lehtereille.

– Haluamme pelata täydelle hallille, ja houkutella yleisöä kaikista kolmesta kaupungista. Tämä on niin ainutlaatuinen juttu, että porukka varmasti liikkuu. Tiedämme myös, että jääkiekko kiinnostaa Tallinnassa, Kolu painotti sivuston haastattelussa.

Alkaneella SM-liigakaudella nimenomaan Viron värit ovat olleet esillä JYPin Robert Rooban toimesta. Tallinnassa vuonna 1993 syntynyt hyökkääjä nakutti kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä upeat tehot 3+1.

Voit lukea Uusi Lahden jutun kokonaisuudessaan täältä.