HELSINKI. Jokereiden tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen on noussut alkukaudesta kuin varkain Jokereiden tehokkaimmaksi pelaajaksi.

Isokokoinen tanskalaishyökkääjä on iskenyt alkukaudesta jo viisi maalia. Tehot 5+3=8 nostavat Jensenin joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikalle.

Leijonat.com tapasi huippuhyökkääjän, joka loisti viime kaudella vielä AHL:ssä. Farmisarjan toiseksi 32 maalillaan itsensä hurjastellut tanskalainen on jo nyt osoittanut olevansa huippuhankinta Jokereille.

– Pelini on tuntunut hyvältä. Jäällä on vielä asioita, joiden kanssa pitää tehdä töitä. Pelityyli vaatii sopeutumista. Yritän tehdä päivittäin hommia sen eteen. Kun joukkueena kulkee, silloin kaikki on henkilökohtaisestikin helpompaa, Jensen summaa Leijonat.comille.

Jensen paljastaa tavoitelleensa kesällä NHL-sopimusta. Sitä ei kuitenkaan tullut, joten hyppy KHL:ään oli helppo ratkaisu. Jokereissa tarjolla on heti iso rooli kovassa sarjassa.

Pelityyli ruplaliigassa on luonnostaan erilaista kuin Pohjois-Amerikassa. Jensen kertoo tehneensä sen eteen paljon töitä.

– Oudolla tavalla jäällä on enemmän aikaa. Kentällä on enemmän tilaa, mutta toisaalta peli on todella nopeaa. Kaukalossa ei ole koskaan paljon tilaa, mutta samalla koskaan ei ole niin kiire kuin ensin luulisi, Jensen muotoilee.

– Siihen pitää tottua – täällä tärkeää on pysyä vauhdissa. Kun liike on kunnossa, peli isossa kaukalossa on paljon helpompaa.

Kuva: Pekka Rautiainen.

Hurja startti vasta alkua

Jokereiden alku kaudelle on ollut hurja. Kun taskussa on seitsemän voittoa yhdeksästä pelistä, on ilmapiiri joukkueessa katossa.

– Olemme pelanneet jo nyt mielestäni hyvää jääkiekkoa. Tekemistä on paljon, mutta olemme jo nyt saaneet hyvän perustan, jonka päälle on hyvä rakentaa, Jensen kiteyttää.

– Me yritämme pelata viisaasti kiekon kanssa, mutta myös olla samalla aggressiivisia ja aloitteellisia. Pelimme on alkuvaiheessa, mutta oikealla tiellä.

Jokerit jatkaa pelejään torstaina, kun se kohtaa kotonaan TsSKA Moskovan. Ottelu alkaa klo 18.30.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo