NHL:ssä muhii jättipaukku: Suomalaistähti syrjäyttämässä isoa roolia nauttineen hyökkääjän sivuun rosterista?

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Miro Aaltonen taistelee edelleen kynsin ja hampain paikastaan Toronton pelaavaan kokoonpanoon. Anaheimin kesän 2013 ykköskierroksen varaus on tosin jäänyt neljän ottelun voittoputkessa seilaavan Maple Leafsin harjoitusotteluissa pisteittä.

NHL.com arvelee julkaisussaan, että Aaltosen taistelu pelipaikasta on yksi ”suurimpia taisteluita” nyt.

Sivusto kirjoittaa, että suomalaishyökkääjä on otteillaan pelannut itseään harkitsemisen arvoiseksi vaihtoehdoksi joukkueen nelossentteriksi. Hänen laitureina voisivat olla Matt Martin ja Connor Brown, Dominic Mooren kohtalona puolestaan olisi jäädä nuolemaan näppejään katsomoon.

– Ajattelimme, että he olivat hyviä, siksi teimme sopimukset heidän kanssa, päävalmentaja Mike Babcock kehui sivustolle viitaten Aaltoseen ja pakki Calle Roseniin.

Moorelle tuo rooli olisi jopa täysin vieras, sillä hän on viime kausina runkosarjassa nauttinut suurta vastuuta.

Viimeisellä Boston-kaudellaan sentteri pelasi kaikki ottelut, kuten myös NY Rangersissa vuonna 2014-15. Noiden välissä, toissa kaudella vyölle kertyi peräti 80 kamppailua.

Taistelu käy siis kuumana.

Kuten sanottua, Aaltonen itse ei ole ainakaan pisteiden valossa pystynyt vastaamaan huutoon treenikaudella. Toisaalta tehojen takominen ei nelosketjulaisten ykköstehtävä ole.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?