Antti Raannan NHL-uralla on alkamassa uusi aika. Kakkosveskarin rooliin aiemmin tottunut suomalaistähti on Arizonassa todennäköisesti ykköstorjuja, sillä viime kaudella tuossa roolissa vastuuta kantanut Mike Smith suuntasi Calgaryyn.

Nyt The Hockey Writers muistuttaa, että vaikka Raanta ei koskaan ole ollut täysipäiväinen aloittava maalivahti, hän on rakentanut uraansa jo neljän kauden ajan NHL:ssä. Huolimatta siitä, että Raanta on kokemattomampi kuin Smith, on hän oiva ”päivitys” Arizonan maalille.

Vakaasti taalajäillä torjuneen Raannan yksi erityispiirre perustelee edellisen väitteen mainiosti – suomalaiskassari on erikoistilanteissa ollut oivalla tasolla vuodesta toiseen.

Raanta on maalivahtien, jotka ovat aloittaneet maalilla kaudesta 2013-14 lähtien vähintään 50 pelissä, alivoimien torjuntaprosentissa sijalla 24, Smith on vastaavassa taulukossa 47:s. Raannalla voisikin olla avaimet Arizonan alivoiman parantamiseen.

Myös ylivoimalla laulu on samankaltainen. Sivuston mukaan Smith on päästänyt kyseisillä kausilla joukkueensa ylivoimilla peräti 17 alivoimamaalia Raannan kahta vastaan.

Täten näyttääkin siltä, että Raanta pystyisi auttamaan joukkuettaan myös tällä osa-alueella.

Arizonan viime kaudet NHL:ssä ovat olleet kaikkinensa korpivaellusta. Nyt joukkue hakee paluuta pudotuspeleihin muutaman välivuoden jälkeen.