Pittsburgh Penguinsin yksi suurimmista vahvuuksista tällä NHL-kaudella on ollut ylivoimapelaaminen. Lähes 27 prosenttisesti toiminut ylivoima on sarjan kymmenenneksi tehokkainta sunnuntain pelien jälkeen.

Vaikka joukkueen kokoonpano pursuaakin todellisia tähtipelaajia, on Pensin leiristä tällä kaudella noussut esiin myös muita nimiä. Esimerkiksi piste per peli -tahdissa edelleen liitävä Olli Määttä voidaan luetella erittäin positiiviseksi yllätykseksi.

Tähtien ja yllättäjien ansiosta myös ylivoimapeli on ollut kuosissa. Joukkueen ylivoimassa ei ole koskaan ollut puutetta tähtipelaajista, mutta tällä kaudella siinä on ollut myös syvyyttä, Post Gazetten artikkelissa pohditaan.

– Teemme kovasti töitä, työskentelemme yhdessä. Mielellään ajattelemme viisi vastaan viisi -mentaliteetilla ja sovellamme sitä ylivoimaan, laitahyökkääjä Bryan Rust kuvaili sivustolle.

Päävalmentaja Mike Sullivan on ollut suuri tekijä siinä, että Pittsburghin ylivoima on ikään kuin kokonaisvaltaista. Muutkin, kuin tähtinimet voivat onnistua.

– Ei pelata ylivoimaa, pelataan jääkiekkoa, yhdysvaltalainen oli sanonut.

Joukkueen ylivoimassa onkin ollut leveyttä, sillä peräti kahdeksan pelaajaa on tehnyt vähintään kaksi pistettä. Näiden joukossa on myös Määttä, joka ei viime kaudella viimeistellyt kyseisistä erikoistilanteista pistettäkään!

Ylivoimilla on yhteensä pisteille yltänyt 11 Penguins-pelaajaa.