Jokerit etsii kuumeisesti uutta valmentajaa – Jari Kurri paljastaa: Suomalainen käskijä etusijalla

© Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit on aloittanut jo uuden päävalmentajan metsästämisen.

KHL-seura joutuu etsimään itselleen ensi kaudeksi uuden päävalmentajan, kun Jukka Jalonen palaa Leijonien pääkäskijäksi.

Tilanne on herättänyt heti paljon huhuja ja spekulaatiota. Jokereiden GM Jari Kurri kertoo, että kartoitus uudesta käskijästä on jo käynnissä.

– Ei ole mikään salaisuus, että etsimme ensisijaisesti suomalaista valmentajaa. Jos sitä ei löydy, sitten katsomme ulkomaisia vaihtoehtoja, Kurri toteaa uutistoimisto TASSin mukaan.

Kurri kertoo, että Jalosen ratkaisu hypätä Leijoniin on ymmärrettävä päätös. Kokenut huippuvalmentaja on nostanut maajoukkueen jo kertaalleen MM-kultaan. Tämän ohella Jalonen oli voittamassa alle 20-vuotiaiden mestaruutta Nuorten Leijonien kanssa.

Jokerit oli tehnyt Jaloselle jo sopimustarjouksen. Nyt seura kartoittaa kuumeisesti uutta valmentajaa ensi syksyksi. Kurri painottaa, ettei seura kiirehdi rekrytoinnin kanssa.

KHL-seuralla riittää aihetta hymyyn tämän kauden suhteen. Jalonen on saanut joukkueen kaikkien aikojen lentoon: Jokerit on voittanut historialliset 15 ottelua jo putkeen.