Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman heitti keskiviikkona ilmoille huikean arvion mahdollisesta NHL-ottelusta Suomessa.

NHL-seurat Ottawa Senators ja Colorado Avalanche pelasivat viime viikonloppuna kaksi ottelua Ruotsissa Tukholmassa. Tapahtuma keräsi huikean yleisömäärän ja paljon kehuja.

– NHL oli todella iloinen kahdesta ottelustaan Ruotsissa. Lipunmyynti oli vahvaa ja nyt katse kääntyykin ensi kauteen. Ruotsalaispelaajien, kuten Erik Karlssonin ja Gabriel Landeskogin sisällyttäminen peleihin toimi, joten NHL:n uskotaan pysyvän samassa kaavassa, Friedman kertoo.

Sportsnetin toimittaja arveleekin, että NHL valloittaa seuraavana Suomen.

– Älkää yllättykö, jos Suomi saa vierailun. Tämä huutaa Minnesota Wildia ja kapteeni Mikko Koivua, ja toista NHL-seuraa, missä pelaa suomalainen tähti, Friedman sanoo.

Friedmanin heittää vaihtoehdoiksi Koivun ja Mikael Granlundin edustaman Minnesotan lisäksi: Tuukka Raskin Boston Bruinsin, Pekka Rinteen, Juuse Saroksen ja Miikka Salomäen edustaman Nashville Predatorsin, sekä suomalaispyssy Patrik Laineen ja Joel Armian Winnipeg Jetsin.

– Yhden kansainvälisen vierailun haluaisin vielä nähdä: Montreal Canadiensin Pariisiin. NHL.comin toimittaja Nick Cotsonika kertoi, että Vegas Golden Knightsin pitäisi olla vastassa, koska heillä pelaa ranskalainen Pierre-Edouard Bellemare, Friedman jatkaa.

Sportsnetin toinen toimittaja John Shannon väläytteli aikaisemmin NHL-pelejä Tanskassa Kööpenhaminassa. Myös NHL-tähti Leon Draisaitlin kotimaa Saksa on nostettu esille.