Ilveksessä torjuva Riku Helenius avaa uransa erilaisia muistoja SM-liigaseuran laajassa haastattelussa.

Tamperelaisseura on rakentanut verkkosivuilleen laajan ja visuaalisesti upean artikkelin, jossa kerrataan paljon kokeneen Heleniuksen uraa.

Yksi kiinnostavimpia tarinoita liittyy suomalaisvahdin NHL-muistoihin. 29-vuotias Ilves-kasvatti ehti pelata maailman parhaassa sarjassa yhden pelin kaudella 2008-09. Tuo kokemus on jäänyt pysyvästi mieleen.

– Kun saavuin joukkueen mukaan olivat minua vastassa Mark Recchi ja Gary Roberts. Olin ensimmäistä kertaa tulossa joukkueen aamujäille, kun Mark Recchi nappasi ison varustekassini olkapäälleen ja sanoi ettei täällä tarvitse kaikkea yksin kantaa, Helenius muistelee ja jatkaa:

– Oli vähän erikoinen fiilis, kun 40-vuotias kolminkertainen Stanley Cup -voittaja kantoi varustekassini koppiin.

Kaksikko pelasi upean uran NHL:ssä. Lahjakkuuden taustalta löytyi hurja palo tehdä hommia. Sen muiston myös Helenius on kantanut mukanaan läpi uran.

– Alkujäiden jälkeen Recchi ja Roberts pyysivät minua jäämään vielä vähäksi aikaa torjumaan heidän lämmittelyään. Lopulta siinä meni lähes tunti ja se on säilynyt mielessäni eräänlaisena motivaattorina siitä, että koskaan ei ole liian kokenut harjoitellakseen lisää, torjuja ihastelee.

Lähde: Ilveksen verkkosivut