Kyllähän me suomalaiset tämän tiesimme. Nuoret Leijonat MM-kultaan 2016 kipparoinut Mikko Rantanen on erinomainen jääkiekkoilija.

Viime kaudella Rantanen pelasi itsensä vakituisen NHL-statuksen pelaajaksi takomalla umpisurkeassa Colorado Avalanchessa 20 maalia.

Mutta tällä kaudella Rantasesta, 21, on kuoriutunut vielä aivan uusia ominaisuuksia. Nuori nousiaislainen on takonut 22 pelissä jo tehot 7+13=20, mikä jo sinänsä on enemmän kuin rohkeimmatkaan uskalsivat odottaa.

Mutta se, mikä saa kiekkofanit suorastaan hämmästymään, on Rantasen tehokkuus ylivoimalla.

Rantanen on tehnyt ylivoimalla jo kuusi maalia ja 11 pistettä. Colorado on tehnyt ylivoimalla yhteensä 17 maalia, eikä kukaan muu joukkueen pelaajista ole tehnyt enempää kuin kaksi ylivoimaosumaa. Coloradon seuraavaksi tehoikkaimmalla ylivoimapelaajalla Nathan MacKinnonilla on yhdeksän yv-pistettä (2+7)

Koko NHL:ssä on tällä kaudella yltänyt seitsemään ylivoimamaaliin neljä pelaajaa: Sean Monahan (Calgary), T.J. Oshie (Washington), Filip Forsberg (Nashville) sekä Steven Stamkos (Tampa Bay). Rantasen kanssa tasoissa kuudessa yv-osumassa ovat – ei enempää eikä vähempää – NHL:n kenties suurin supertähti Sidney Crosby ja suomalaisten kultapoika Patrik Laine.

Siis: Mikko Rantanen, Sidney Crosby ja Patrik Laine ovat tehneet saman määrän ylivoimamaaleja!

Myös ylivoimapisteissä Rantanen on koko NHL:n kärkeä, kahdeksannella sijalla.

Viime yönä Suomen aikaa Rantanen lisäsi yv-maaliensa määrää jälleen yhdellä. Rantanen laukoi b-pisteen yläkaarelta Coloradon 1–1-tasoituksen Calgaryn tulokasmaalivahdin David Rittichin taakse. Calgary Flames kuitenkin vei pisteet mukanaan 3–2-voitolla. Rittichille kyseessä oli NHL-uran ensimmäinen voitto.

Rantasen viime yön ylivoimamaalin voit katsoa tästä linkistä.