Viime kauteen uransa lopettanut hyökkääjä Taneli Maasalo palaa yllättäen tositoimiin.

Nykyisin Mestis-seura KeuPa HT:n pelaajakoordinaattorin roolista sekä myynnistä ja markkinoinnista vastannut Maasalo sai yllättävän soiton Japanista, eikä hän voinut kieltäytyä ainutlaatuisesta kutsusta.

Mies solmi alustavasti yhden kuukauden mittaisen sopimuksen japanilaisen Nikko Icebucksin kanssa, joka pelaa Aasian jääkiekkoliigassa.

– Alustavasti kuukauden pesti. Joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Siekkinen (Kenkä) soitti viime sunnuntaina ja tarjosi ainutlaatuista mahdollisuutta kuukauden keikalle. Sen verran yllättäen Kengän soitto tuli, että hetki piti happea vetää ja miettiä asiaa tosissaan. Olen kyllä pitänyt kuntoa yllä, mutta edellisestä pelistä on jo aikaa. Saan tosin harjoitella ensin viikon toipuen samalla aikaerosta ennen ensimmäistä ottelua”, Maasalo kertoi KeuPan tiedotteessa.

Nikko Icebucks on suomalaisittain tuttu joukkue, sillä Siekkisen lisäksi joukkueeseen suomalaisväriä tuovat leijonalegenda Petteri Nummelin ja hyökkääjä Jesse Niinimäki. Joukkueessa pelasi myös aiemmin tällä kaudella hyökkääjä Patrik Moisio.

Maasalo on pelannut urallaan 178 Mestis-ottelua ja 75 Suomi-sarjan ottelua. 29-vuotias KeuPan ex-kapteeni on käväissyt myös Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (DEL2).

Lähde: KeuPa HT