Ässien puolustaja Ben Blood tuskin pitää itseään minään tuomarien suosikkipelaajana. Ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 2015–16 Blood sai Pelicansissa pelatessaan 32 ottelussa messevät 160 jäähyminuuttia, eli keskimäärin tasan viisi minuuttia pelissä.

Viime kausi Pelicansissa sujui huomattavasti rauhallisempaan tahtiin: 55 ottelua ja 146 jäähyminuuttia, eli ei kolmeakaan minuuttia per peli. Tällä kaudella Blood sen sijaan on uudessa ennätystahdissa. 28 ottelun jälkeen Bloodin tilillä on 106 jäähyminuuttia. Se tekee lähes neljä minuuttia per peli. Tasaisen vauhdin taulukolla Blood on siis reilun 200 minuutin vauhdissa.

Eilen Blood olisi ansainnut jäähysarakkeeseensa lisätäytettä ottelussa Oulun Kärppiä vastaan. Jostakin kumman syystä Blood kuitenkin selvisi ilman rangaistusta tilanteesta, jossa tämä kuin ohimennen niittasi takaapäin Kärppien Mikael Ruohomaata kyynärpäällä niskaan.

(Lue eilinen juttumme aiheesta tästä linkistä.)

Tuomarit päästivät Bloodin kuin koiran veräjästä, mutta tämä ei näkynyt Bloodin puolelta kunnioituksena tuomaristoa kohtaan. Hieman myöhemmin Blood laukoi Ässien päädystä purkukiekon suoraan toisen päätuomarin Anssi Salosen selkään.

Tilanne näytti vähintäänkin omituiselta. Blood olisi voinut ratkaista tilanteen muullakin tavalla, mutta päätyi kiskaisemaan kiekon suoraan laidan vieressä ollutta Salosta kohti.

Kun Salonen makasi jään pinnassa ja peli oli vihelletty poikki, Blood luisteli muina miehinä tämän ohi, eikä käynyt millään tapaa pahoittelemassa tilannetta.

Jokainen voi tehdä oheiselta videolta omat johtopäätöksensä siitä, osuiko Blood kiekolla Saloseen täysin vahingossa.